Der er mange grønne gevinster at hente ved adgang til de faktiske forbrugsdata, som blandt andet dækker energi- og vandforbrug, samt er essentielle for at kunne dokumentere og optimere bæredygtige tiltag i ejendomsbranchen.
Og det har længe været et ønske blandt administratorer, rådgivere og udlejere at få en mere tilgængelig adgang til disse data for at kunne bidrage til den grønne omstilling.
“Vi er glade for at kunne tilbyde vores medlemmer denne løsning, som gør det enkelt og økonomisk overkommeligt at få adgang til de data, der understøtter arbejdet med bæredygtighed og gennemsigtighed. Det er et vigtigt skridt mod en grønnere fremtid for branchen,” siger Peter Stenholm, adm. direktør i EjendomDanmark.
Derudover er det derfor også vigtigt, at branchens parter står sammen.
”Vi er meget begejstret over at kunne supportere EjendomDanmarks medlemmer med data der understøtter bæredygtigheden samt den grønne omstilling. Dette samarbejde er en naturlig forlængelse af det igangværende samarbejde ift. Domusearch som tilbydes gratis til EjendomDanmarks medlemmer,” udtaler Tim Tornerup Jensen, CSO i Domutech.
Strengere krav til dokumentation
Strengere krav til dokumentation
Med EU’s nye lovgivning inden for bæredygtighed stilles der strengere krav til dokumentation og rapportering. Disse krav omfatter blandt andet:
- Kvantificerbare data: Rapporteringen skal bygge på valide og verificerbare data for at sikre gennemsigtighed.
- Revisionspligt: Rapporterne skal revideres af tredjepart, hvilket øger behovet for præcise og pålidelige forbrugsdata.
Her er de faktiske forbrugsdata nøglen til at kunne dokumentere bæredygtighedsresultater, særligt i forhold til energiforbrug og CO₂-udledning.
ESG-strategier med fokus på E
Bæredygtighed står nærmest øverst på ESG-dagsordenen, hvor de grønne data her spiller en central rolle særligt inden for miljøområdet, hvor de blandt andet bidrager til:
- Reduktionsmål: Nøjagtige data gør det muligt at identificere ineffektive områder og implementere energibesparende tiltag.
- Overholdelse af lovgivning: Med strengere miljøkrav kan virksomheder dokumentere deres overholdelse af lovgivningen med pålidelige data.
- Benchmarking: Sammenligning af forbrug på tværs af ejendomme og med branchestandarder gør det lettere at identificere områder til forbedring.
Overordnet set kan tilgængeligheden af data desuden forbedre gennemsigtigheden og styrke tilliden blandt investorer, lejere og andre interessenter.
Virksomheder, der formår at implementere effektive systemer til indsamling, analyse og rapportering af forbrugsdata, vil ikke blot kunne imødekomme reguleringerne, men også opnå en konkurrencefordel i en branche, hvor bæredygtighed er blevet en nøgleparameter.