/ Nyheder / Nyt fra Vurderingsstyrelsen giver fornyet håb for ejendomsvurderingerne 

Nyt fra Vurderingsstyrelsen giver fornyet håb for ejendomsvurderingerne 

Vurderingsstyrelsen har netop udsendt et nyt styringssignal i høring. Der lægges med det op til, at ejerboligerne i højere grad skal vurderes på baggrund af de reelle anvendelsesmuligheder.

Af

Foto: Jens Rosenfeldt/ EjendomDanmark

Den 25. september udsendte Vurderingsstyrelsen nyt om ejendomsvurderingerne. Det er nærmere bestemt et nyt styringssignal for, hvordan begrebet om ‘den bedste økonomiske anvendelse af en grund’ skal forstås, når der vurderes efter den nye ejendomsvurderingslov.

Styrelsen lægger i høringsmaterialet op til, at den reelle anvendelse af en grund i højere grad skal skinne igennem, når en ejerbolig vurderes. Dermed skal vurderingen ikke udelukkende baseres på, hvilke anvendelsesformer der teoretisk set tillades i kommuneplanen.

Et skridt i den rette retning

EjendomDanmark sender ros til Vurderingsstyrelsen for at tage første skridt i retning imod et mere virkelighedsnært vurderingssystem. Nu er ønsket bare, at den praksis ikke alene vil gælde for ejerboliger.

”Det er positivt, hvis Vurderingsstyrelsen nu kigger sin praksis efter, for det har aldrig givet mening at et énfamiliehus skulle beskattes som teoretiske rækkehuse, alene fordi muligheden stod i en kommuneplan,” siger cheføkonom Bjarke Roed-Frederiksen, EjendomDanmark.

For selvom det er godt nyt, at der nu åbnes op for en mere virkelighedsnær fortolkning på et område, så har EjendomDanmark også et ønske til det videre arbejde – nemlig at få erhverv med:

”Det er mit håb, at Vurderingsstyrelsen også vil lade det gælde for erhvervsejendommene. Her er der i allerhøjeste grad brug for at virkeligheden kommer tilbage ind i systemet, for det er her, at de største fejlskud er fundet sted – og med de største økonomiske konsekvenser,” afslutter Bjarke Roed-Frederiksen.

EjendomDanmark ser frem til at læse styringssignalet grundigt igennem og afgive et behørig høringssvar hertil. Som hidtil er det vores ambition at bidrage konstruktivt til det videre arbejde med vurderingerne.

Har du selv lyst til at læse styringssignalet, som er sendt i høring, kan det gøres her.