/ Nyheder / Velliv får Danmarks første DGNB Rum-certificering

Velliv får Danmarks første DGNB Rum-certificering

Et renoveret Velliv-lejemål i Lyngby har netop fået Danmarks første DGNB Rum-certificering, som DEAS har stået for at få i mål.

Af

Et lejemål i Lyngby har netop fået Danmarks første DGNB Rum-certificering. Foto: Muusfoto/DEAS

I foråret lancerede Rådet for Bæredygtigt Byggeri, der udsteder DGNB-certificeringer i Danmark, det nyeste skud på certificeringsstammen: DGNB Rum, et certificeringssystem for renovering og indretning af lejemål.

Og nu har det første lejemål så opnået den nye certificering.

Det drejer sig om et 618 kvm stort lejemål i Lyngby, ejet af Velliv, hvor DEAS som bygherrerådgiver har stået for at gøre lejemålet i stand til at leve op til certificeringens krav.

Projektet er et pilotprojekt for den nye certificering og er resultatet af en omfattende renovering med fokus på genanvendelse, miljø- og klimapåvirkning, sundhedsskadelige stoffer, holdbarhed, driftseffektivitet, indeklima, totaløkonomi, CO2-besparelser samt reduceret ressourceforbrug.

Det fremgår af en pressemeddelelse. 

Tester samspil

Ifølge Kim Revald, Ansvarlig for Bæredygtighed i Velliv Ejendomme, har processen med at opnå den nye certificering været en god øvelse for pensionsselskabets tilgang til renovering.

”I forbindelse med, at Velliv testede vores nye byggeprogram inden for cirkulær renovering, opstod muligheden for at deltage i pilotordningen for DGNB Rum. Vi greb derfor muligheden for at teste sammenspillet imellem vores byggeprogram og certificeringen, og vi er stolte over at lighederne var stærke nok til at vi som de første i Danmark, har opnået DGNB Rum certificeringen,” siger han til EjendomDanmark og tilføjer:

”Nu skal vi evaluere på om certificeringen kan medføre tilstrækkelig positiv værdi, til at vi i fremtiden vil anvende DGNB Rum som en del af vores byggeprogram.”

En milepæl

I DEAS er det er ikke mere end et par måneder siden, de første i virksomheden blev uddannet til at varetage den nye certificering.

Det er derfor en stor milepæl at stå bag den første DGNB Rum-certificering i Danmark. Nu kan certificeringens potentiale rulles ud, forklarer Frederik Gundersen, DGNB Auditor for DGNB Rum-certificeringen i DEAS.

”Lejemål renoveres, indrettes og moderniseres snart sagt hver eneste dag over hele landet, og med certificeringen har vi fået et redskab til at stille skarpt på ansvarlige løsninger som bl.a. genbrug og genanvendelse,” siger han til EjendonDanmark og tilføjer:

”Hertil kommer de kommercielle potentialer, fordi vi oplever, at der i disse år er stor efterspørgsel efter ansvarlige løsninger i lejemålene fra såvel ejendomsinvestorer som lejere. Vi håber, at den første certificering nu kan inspirere til, at flere vil kigge mod DGNB Rum i renovering og indretninger fremadrettet.”

Et styringsredskab

I DGNB er de glade for, at de nu er nogle erfaringer rigere takket være pilotprojektet, fortæller adm. direktør i Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Annemarie Munk Riis, i en pressemeddelelse om projektet.

”Der er ikke nok fokus på bæredygtighedstiltag i mindre renoveringer og nyindretninger til trods for, at der hver dag er lejemål, der skifter hænder, og inventar der skiftes ud. Det er dårligt for miljøet og ofte også unødvendigt. Med DGNB Rum får beslutningstagerne en ramme og et styringsredskab til at sikre, at renoverings- og indretningsprojektet aktivt overvejer og måler på de vigtigste bæredygtighedsparametre,” siger hun.