/ Nyheder / Søg tilskud til etablering af byhave

Søg tilskud til etablering af byhave

Mangler din ejendom et grønt område, som beboerne kan nyde? Det er nu muligt at søge tilskud til etablering af byhaver i gårde og på tagterrasser.

Af

Søg tilskud til etablering af byhaver. Foto: Social- og Boligstyrelsen.

Der er åbent for ansøgninger i byhavepuljen, der giver tilskud til etablering af gårde eller tagterrasser i København, Frederiksberg, Odense, Aarhus eller Aalborg. Formålet med puljen er at skabe adgang til grønne områder for borgere i de store byer, hvor der er længere til naturen, og hvor man ofte ikke har sin egen have.

Der kan søges midler til:

  • Udgifter til planlægning af projektet. Det kan fx være udgifter til rådgivning om løsninger og materialer samt udarbejdelse af tegningsmateriale.
  • Udgifter til materialer herunder plantekasser, planter, træer, muld mv.
  • Udgifter til selve etablering af byhaven.

Der kan søges tilskud til projekter med udgifter mellem 50.000 kr. og 500.000 kr. Tilskuddet udgør 50 procent af udgifterne til de tilskudsberettige aktiviteter.

Hvem kan søge?

Det er muligt for andelsboligforeninger, ejerforeninger og private udlejningsejendomme at få støtte fra puljen til etablering af byhaver.

Derudover er det en betingelse for tilsagn om tilskud til etablering af en byhave, at ejendommen er beliggende i enten Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Aarhus by, Odense by eller Aalborg by.

Søg tilskud i puljen

Det er muligt at søge frem til den 1. oktober 2024.

Læs mere om krav til ansøgning på Social- og Boligstyrelsens hjemmeside, hvor du også kan finde ansøgningsskemaet.