/ Nyheder / Fra læringsforløb til Folkemødet

Fra læringsforløb til Folkemødet

Folkemødet 2024: To deltagere fra eftertragtet læringsforløb om bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen gav relaterbare perspektiver på, hvad det vil sige at arbejde med den vanskelige og vigtige dagsorden.

Af

Tine Pernille Brockhuus, direktør i V.M. Brockhuus Ejendomme og Bo Ensted Danielsen, direktør i Heibo Ejendomme har deltaget i EjendomDanmarks og Rambølls læringsforløb om bæredygtighed. Det fortalte de om til Folkemødet i sidste uge.

Der kom et vigtigt grønt perspektiv fra virkeligheden fra en uventet kant under EjendomDanmarks deltagelse i Folkemødet på Bornholm i sidste uge til talken ”Hvordan finder man vej i bæredygtighedsjunglen?” hos Holm Kommunikation.

I år gav EjendomDanmark nemlig hele diskussionen om den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen et tiltrængt virkelighedsperspektiv, ved at invitere to deltagere fra et læringsforløb om bæredygtighed i ejendomsbranchen på scenen til at fortælle om deres arbejde med det grønne.

Sammen med omkring 30 andre virksomheder har de i slutningen af 2023 og starten af 2024 fået en kickstart på arbejdet med bæredygtighed af EjendomDanmark og Rambøll med oplæg fra eksperter, branchecases og diskussioner med hinanden – og de indsigter delte de ud af til Folkemødet.

Forløbet er en del af et bæredygtighedsprojekt med støtte fra Realdania, GI, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.

Eksempler, mange kan relatere til

De to inviterede, Tine Pernille Brockhuus, direktør i V.M. Brockhuus Ejendomme fra Valby, og Bo Ensted Danielsen, direktør i Heibo Ejendomme fra Vejle, stod på scenen sammen med EjendomDanmarks underdirektør Jan Ellebye.

Og han mener, de er gode eksempler på, hvordan virkeligheden ser ud for en stor del af ejendomsbranchen, der rigtig gerne vil bidrage til den bæredygtige omstilling, men endnu ikke helt har fundet den rigtige vej.

”Begge virksomheder har været interesseret i bæredygtighed og ESG, men har måske haft svært ved at knække koden selv. I forløbet har de imidlertid fundet ud af, at mange af de ting, de gør i deres hverdag, faktisk giver rigtig god mening i den bæredygtige omstilling. Og at vejen til et grønnere aftryk måske ikke er så uoverskueligt, som det kan synes,” siger han og tilføjer:

”Derfor har vi været enormt glade for, at de har sagt ja til at give eksempler på ejendomsbranchens potentiale og udfordringer, som mange andre virksomheder kan relatere til.”