/ Nyheder / Læringsdag gjorde den grønne sag endnu vigtigere  

Læringsdag gjorde den grønne sag endnu vigtigere  

Diskussioner med ligesindede og case om loyalitet over for sine værdier gjorde første læringsdag i EjendomDanmarks læringsforløb om bæredygtighed til en succes. Det fortæller Tine Kjær, der er en af forløbets deltagere.

Af

En velforberedt og veltilrettelagt dag.  Sådan beskriver Tine Kjær den første læringsdag i EjendomDanmarks og Rambølls læringsforløb om bæredygtighed den 30. november i år. 

Tine Kjær er ESG-ansvarlig for Futurum fra Fredericia, der lejer boliger ud i hele landet, og sammen med repræsentanter fra flere end 30 ejer- og administratorvirksomheder var hun mødt op i Munkebjerg Business Park i Odense til den første af i alt tre læringsdage. En dag fyldt med cases, diskussioner med konkollegaer og ekspertindlæg.   

”Det er inspirerende at være i et rum, hvor der sidder virksomheder og mennesker, der skal igennem det samme, som man selv skal, og som måske møder samme udfordringer. Jeg havde på dagen en klar fornemmelse af mobilisering af branchen, som gjorde en vigtig sag endnu vigtigere,” siger Tine Kjær.  

Læringsplatformen fungerer godt  

Læringsforløbet består ikke kun af fysisk fremmøde ved tre læringsdage. En integreret del af forløbet er også en række online-moduler på en digital platform, som virksomhederne skal gennemgå forud for hver læringsdag.   

Ifølge Tine Kjær fungerer den del rigtig godt. Hun kalder brugen af platformen en ”ligestilling af viden.”  

”Det er velfungerende at have en platform, hvor al info er tilgængelig. Det giver en god effekt, at man er forberedt på dagens indhold på forhånd,” siger hun.  

Tine Kjær håber, at der bliver lagt endnu mere forhåndsviden på platformen frem mod næste læringsdag. Hun mener, at der på den måde kan blive brugt mere tid på at aktivere deltagerne i øvelser eller cases, som ifølge hende er vigtigt.  

Case fra hverdagen  

En af de cases blev på læringsdagen præsenteret af Esben Kjeldsen, der er CEO i Olav de Linde. Han fortalte om virksomhedens arbejde med at implementere en ESG-strategi.   

Og netop denne case er en, som mange finder inspirerende, særligt fordi den er meget relatérbar for tilhørerne i forhold til motivation og værdier, mener Tine Kjær.  

”Jeg var vild med oplægget om Olav de Linde. Den var godt udvalgt, fordi den forklarede vigtigheden af at være motiveret i ESG-arbejdet fra starten af. Samtidig beviser de betydningen af at holde fast i sine værdier. For deres vedkommende bygger de værdier på en lang loyalitet over for genbrug, som jeg tror, mange kan inspireres af,” siger hun og tilføjer:  

”Og så var det godt planlagt, at casen passede til en opgave, vi skulle lave efterfølgende. Her skulle vi selv prøve at sætte ord på vores værdier, motivation og værdikæde.”  

Næste læringsdag er 6. februar 2024, hvor virksomhederne skal arbejde videre med deres strategiske viden om bæredygtighed.