/ Nyheder / Hooked på ejendomsbranchen

Hooked på ejendomsbranchen

Louise Le drømte om at blive bankrådgiver, men studiet åbnede hendes øjne for ejendomsbranchen. Efter et praktikophold er hun hooked, og en fastansættelse venter efter studiet.

Af

Foto: Jeppe Carlsen.

For Louise Le var ejendomsbranchen ikke et mål før meget sent i hendes studie. Da hun begyndte at læse til finansøkonom, var det jobbet som bankrådgiver, der trak. Særligt udsigten til at arbejde med tal krydret med kundekontakt. Studietiden åbnede hendes øjne for andre brancher, og jo mere hun satte sig ind i ejendomsbranchen, des mere nysgerrig blev hun. En karrieredag på studiet satte for alvor gang i tankerne.

”Det var her, jeg blev opmærksom på, hvad ejendomsadministration egentlig indebærer. En hverdag, der byder på mødet med kunden, men også dage, hvor der er tid til fordybelse bag skærmen. Den afveksling tiltaler mig,” siger Louise Le.

Klogere på branchen

Louise Le søgte ind hos ejendomsadministrationsselskabet Newsec som praktikant og fik stillingen. Hen over efteråret 2019 stiftede hun blandt andet bekendtskab med at foretage ejerskifte, sende varslinger, udbetale udlæg, afholde generalforsamlinger og besvare kundehenvendelser over telefonen.

”Som praktikant er du ikke kun ét sted, men kommer rundt i de forskellige afdelinger. Jeg har lært en masse og er blevet klogere på branchen og min kommende hverdag,” fortæller Louise Le, der i sin praktikperiode blev særligt optaget af de årlige generalforsamlinger ude i boligejendommene.

”Al den viden, man har tilegnet sig som ejendomsadministrator, bliver sat på prøve. Det er helt klart et højdepunkt,” siger Louise Le, der indtil videre har prøvet kræfter med at være både referent og dirigent på udvalgte generalforsamlinger.

Vokset med opgaven

Selvom Louise Le har været i en oplæringsfase, er hun blevet opmuntret til at springe ud i nogle opgaver og tage ansvar, og den opgave er hun vokset med.

”Det er fedt, når nogen siger: Du kan jo godt. Mine ressourcer bliver udnyttet på en god måde, og jeg bliver anerkendt for mit arbejde.”

Den største anerkendelse kom dog med tilbuddet om en deltidsstilling, mens Louise Le læser færdig, og lovning på en fastansættelse efter endt studie i begyndelsen af 2020.

”Det er et kæmpe plus, at Newsec er så glad for den indsats, jeg har lagt i virksomheden, og gerne vil fortsætte samarbejdet. Jeg kender nu processen omkring mine kommende arbejdsopgaver, mit næste mål er at få erfaringen,” siger hun.

 

”Kollegaerne skaber rammerne og stemningen for arbejdspladsen. I min praktiktid har der altid været tid til at give en hjælpende hånd, og jeg er blevet mødt med stor åbenhed,” siger Louise Le, der ser sig selv hos Newsec en del år frem.

Kom på kursus

En passion

Netop den faglige udvikling er et vigtigt parameter for Louise Le. Men også udsigten til et fleksibelt arbejdsliv er afgørende, hvis man vil holde på hende som medarbejder. Begge parametre er noget, som Newsec imødekommer, mener hun.

”Den virksomhed, jeg arbejder for, skal gerne have en fornuftig holdning til work-life-balance. På et tidspunkt vil jeg gerne have børn, og så vil det have stor betydning for mig, at jeg kan komme og gå fleksibelt,” siger hun.

Noget, der også tæller i Louise Les hverdag, er et godt, socialt arbejdsmiljø.

”Der kan godt være en tendens til, at yngre medarbejdere er det samme sted to-tre år, og så skal der ske noget nyt. Men jeg er glad for mine kolleger og arbejdsplads, og så flytter jeg ikke bare. For mange af mine kolleger er jobbet ikke bare et arbejde. Det er en passion. Det er meget inspirerende at være omgivet af mennesker med den energi, og det glæder jeg mig til at være en endnu større del af,” siger hun.

Ikke synlig nok

Louise Le er glad for, at hun fandt vej til ejendomsbranchen, men hun beskriver det som lidt af en tilfældighed, at hun fik øjnene op for den mulighed. Hun mener, at branchen bør arbejde på at fremstå mere tydelig over for de studerende – blandt andet ved ikke kun at være repræsenteret på karrieredagene.

”Der er ikke mange, der ved, hvilke arbejdsopgaver ejendomsbranchen kan tilbyde. Branchen skal blive bedre til at råbe højt om, at den eksisterer, og måske allerede fange de unges opmærksomhed på gymnasierne,” foreslår Louise Le.