/ Nyheder / Succes med satellitkontor

Succes med satellitkontor

I jagten på at rekruttere nye medarbejdere har Taurus etableret et satellitkontor i Nykøbing Falster. At få fat på de rette ressourcer kræver, at ejendomsadministrationen er omstillingsparat og kreativ, fortæller Anne Szocska, der er HR-ansvarlig.

Af

Ansatte på Taurus kontor på Falster. Fra venstre ses Chanett, Jens, Randi, Anders, Charlotte, Tina, Line og Janne.

Tre interesserede kandidater på Falster blev startskuddet til et satellitkontor i Nykøbing Falster i 2021. Kontoret er siden vokset til otte medarbejdere, der består af en controllerassistent, fem ejendomsadministratorer og en ejendomsadministratortrainee.

”Nedlukningen under corona lærte os, at mange arbejdsopgaver kan klares hjemmefra – ergo ville det også være muligt at være en del af Taurus på afstand,” fortæller Anne Szocska.

Fantastisk og nervepirrende

At tænke i alternativer er nødvendigt i et marked, hvor der er rift om arbejdskraften, uddyber Anne Szocska.

”Hvis vi kan rekruttere medarbejdere med de rette kompetencer, vil det være dumt ikke at gribe muligheden for at etablere noget, dér hvor de er. Det kan være en udfordring at finde nye medarbejdere med flere års brancheerfaring, og med kontoret i Nykøbing Falster har vi været heldige at få nogle dygtige folk ind.”

En af de medarbejdere, der har været med til at starte satellitkontoret, er ejendomsadministrator Tina Albretsen Trantel. Hun niver sig stadig i armen over at have fået den mulighed, siger hun.

”Det har været en fantastisk mulighed og også lidt nervepirrende i begyndelsen! Selvom jeg har 25 års erfaring med ejendomsbranchen, så er firmaet og kunderne stadigvæk nye. Derfor har det været fint, at vi var tre, der kunne starte op samtidig.”

Kræver en indsats

At etablere et kontor langt væk fra hovedkontoret kræver en indsats for at få medarbejderne til at føle sig som en del af Taurus. Medarbejderne på Falster bliver blandt andet inviteret med til sociale arrangementer som julefrokost og sommerfest. Også onboardingen er foregået i Aarhus.

”Man behøver ikke at se hinanden hver dag for at være tætte kollegaer, men det er vigtigt en gang imellem at mødes face to face for at få skabt et sammenhold. Samtidig opfordrer vi vores ansatte i Aarhus til at gribe telefonen fremfor at sende en mail, ligesom at flere kollegaer har været forbi kontoret i Nykøbing Falster og hilse på,” siger Anne Szocska.

Et sats

Ifølge Tina Albretsen er det gået gnidningsfrit at blive en del af Taurus.

”Vi sidder i teams med nogle fra de forskellige kontorer og samarbejder også i det daglige. Det har gjort det nemt og hurtigt at blive en del af Taurus, og vi tænker ikke over, at vores kollegaer sidder i Jylland,” siger hun.

Samarbejdet har dog været lidt af et sats for både de nye medarbejdere og virksomheden, mener hun.

”For begge parter har opstarten været forbundet med kriller i maven, og det er en stor tillid, der er blevet vist os. Der er tillid til, at selvom der ikke sidder nogle chefer hos os, så kan vi stadig løse vores arbejdsopgaver og arbejde dedikeret med kunderne.”