/ Nyheder / Lovforslag om ændrede generationsskifteregler nu i høring

Lovforslag om ændrede generationsskifteregler nu i høring

Sidste uges politiske aftale om nye regler for generationsskifte er ved at blive omdannet til virkelighed. Nu er lovforslagene sendt i høring.

Af

Foto: Jens Rosenfeldt/ EjendomDanmark

Efter mange års tålmodighed er tempoet nu skruet i vejret.

Først kom regeringen med et udspil til nye regler for generationsskifte – herunder et særligt fokus på aktive familieejede ejendomsvirksomheder – dernæst fulgte i sidste uge en bredere politisk aftale, og det har nu udmøntet sig i konkrete lovforslag, der netop er sendt i høring.

EjendomDanmark gennemgår nu lovforslagene med blik for ejendomsbranchen og afsender et høringssvar på branchens vegne. Du kan se lovforslagene på høringsportalen her. 

Godt med en løsning

EjendomDanmark har sammen med flere medlemmer i mange år haft fokus på at sikre ligestillede muligheder for at generationsskifte. Nu er de politiske løfter så ved at omdanne sig til reel lovgivning. 

Glæden er da også stor over, at der er politisk fokus på at sikre bedre muligheder. Som adm. direktør Peter Stenholm sagde ved offentliggørelsen af regeringsudspillet: 

”Selvfølgelig skal næste generation kunne overtage på samme vis som i andre virksomhedstyper. Vi er ikke en branche af passive virksomheder – tværtimod. Ejendomsbranchen er rygraden i megen af den udvikling, som foregår i hele landet. Jeg er derfor glad for, at der nu fra politisk side er fundet en løsning, hvor ejendomsvirksomheder sidestilles, da det kommer alle til gode. Derfor vil jeg også gerne sig tak for den gode dialog, der har været – særligt med Venstre – undervejs i forhandlingerne. Lydhørhed for virkelighedens udfordringer skaber forandringer.”

Den 3. september 2024 afholder EjendomDanmark desuden et kursus i generationsskifte. Se mere her.