/ Nyheder / I’m here to stay

I’m here to stay

Corona satte en stopper for Filmon Abraham Hailes karriere i hotelbranchen. Et 6-ugers kursus for ledige hos EjendomDanmark fik åbnet hans øjne for et karriereskift. Efter blot et års ansættelse i en ejendomsadministration er han nu kundechef med ansvaret for en portefølje på 20 ejendomme.

Af

Efter corona måtte Filmon Abraham Haile skifte karriere fra hotelbranchen. I dag har han stor succes i ejendomsbranchen.

For blot et par år siden havde Filmon sin daglige gang på Hotel Kong Frederik i hjertet af København. I løbet af seks år havde han arbejdet sig op til at være hotel manager og var et godt sted i sin karriere. Men i 2020 lagde corona en kraftig dæmper på turismen, og det fik konsekvenser.

”Gæsterne udeblev, og stren­ge restriktioner gjorde det nær­mest umuligt at drive hotel. Hotel Kong Frederik endte med at gå konkurs sammen med en række andre hoteller i den hotelkæde,” fortæller Filmon.

Som ledig begyndte han at overveje et brancheskift. Hotelbranchen havde tidligere været ramt af finanskrisen og var nu stærkt påvirket af en verdensomspændende pandemi. Drømmen var at finde en branche med både jobsikkerhed og fremtid i. På en jobmesse blev han fanget af et oplæg om ejendomsbranchen.

”Det lød spændende, og jeg kunne drage mange paralleller til hotelbranchen. Drift, administration og kundeservice var i forvejen mine spidskompetencer. Et brancheskift ville umiddelbart være en glidende overgang. I stedet for turister var det nu beboere, der skulle serviceres,” siger han.

Fra mavefornemmelse til jura

Filmon søgte Københavns Kommune om at blive bevilget et 6-ugers kursus for ledige hos EjendomDanmark. Via kurset, der tog ham igennem emner som regnskab, økonomi, jura og kommunikation, blev han kun bekræftet i, at en karriere i ejendomsbranchen lød tiltalende.

”Det fængede mig med det samme, men samtidig blev det tydeligt, at det nok ville blive en lidt større omvæltning i forhold til den branche, jeg kom fra,” siger Filmon og fortsætter:

”Meget var alligevel noget anderledes. Hotelbranchen havde lært mig at træffe hurtige beslutninger og handle på mavefornemmelsen. Et job i ejendomsbranchen kræver velovervejede beslutninger, der bunder i lovgivning, vedtægter og domsafsigelser. Men det er noget af det, jeg synes er spændende.”

Kickstart på karriere

Efter 6-ugers kurset sendte Filmon en uopfordret ansøgning til Qvortrup Administration. Hans mål var at begynde sin nye karriere i en ikke alt for stor virksomhed.

”Jeg ønskede indsigt og viden i den totale administration i ejendomsbranchen, og det ville jeg nemmere kunne opnå i en mindre eller mellemstor virksomhed. Her er der gerne en større frihed til at prøve kræfter med forskellige typer opgaver,” fortæller Filmon.

Efter en jobsamtale begyndte han i supportafdelingen. Siden blev Filmon Property Manager, og 1. oktober blev han udnævnt som kundechef og har nu 20 ejendomme, han skal administrere. Derudover er han netop begyndt på Ejendom­Danmarks EA-uddannelse, der skal give ham papir på de nye kompetencer.

Here to stay

Ifølge Filmon vil en del ansatte i hotelbranchen have de kompetencer, ejendomsbranchen efterlyser.

”De ansatte er vant til at håndtere både drift, administration og eventuelle klager fra kunderne. De vil selvfølgelig skulle opdateres på juradelen. At rådgive lejere er ikke helt så let som at vise en turist ned til Nyhavn,” siger han med et smil.

Selv er han ikke i tvivl om, at han har fundet sin rette hylde.

”Jeg vil gerne takke Qvortrup for den mulighed og tillid, de har udvist mig på min nye karriererejse. Jeg ser mange muligheder for at udvikle mig både fagligt og personligt og har fundet mig godt til rette. I’m here to stay.”

Fakta

Ejendomsbranchen står over for at skulle rekruttere knap 10.000 medarbejdere ekstra de næste 10 år. Én vej til at finde nye medarbejdere er blandt ledige, der kommer fra andre brancher.

Det sker

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/launch af platform v. Rambøll 10.30.10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen med adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs og TBA. 10.50.11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.