/ Nyheder / EjendomDanmark: Godt med grønne ambitioner – ejendomsbranchen er klar!

EjendomDanmark: Godt med grønne ambitioner – ejendomsbranchen er klar!

Fra Folketingets talerstol kunne statsministeren i dag fortælle om regeringens grønne ambitioner. Tankerne vækker glæde i EjendomDanmark: Bygninger står for ca. 40 pct. af det danske energiforbrug, så ejendomsbranchen må og skal med i den grønne omstilling.

Af

Foto: Unsplash, Maximillian Conacher

I dag åbnede Folketinget og på denne demokratiets festdag blev det cementeret, at regeringens grønne ambitionsniveau er højt. Meget højt. Det passer godt til ejendomsbranchen, hvor man er klar til at bidrage til den grønne omstilling.

”Ikke mange tænker over det, men 40 pct. af det danske CO2-udslip kommer fra bygninger. Hvis vi for alvor skal rykke på den grønne omstilling, skal vi med andre ord have ejendomsbranchen med,” siger adm. direktør i EjendomDanmark Jannick Nytoft.

Ejendomsbranchen er således en nøglespiller i regeringens ambition om at sænke det danske CO2-udslip med 70 pct. sammenlignet med 1990.

”Mange steder i branchen står man på spring for at gøre de danske bolig- og erhvervsejendomme klar til en grøn fremtid. Det kræver blot, at branchen får rammerne for at gøre det. Og det arbejde hjælper vi gerne med,” siger Jannick Nytoft.

Behov for et helhedsblik på den grønne dagsorden

Regeringen foreslår for eksempel at skabe en støtteordning for energieffektiviseringer i bygninger, så mulighederne for at fremtidssikre danskernes boliger bliver endnu bedre.

”Vi skal dreje på alle tilgængelige knapper og undersøge det hele. Jo nemmere og mere fordelagtigt det er for ejendomsbranchen at tænke grønt, jo hurtigere får vi den nødvendige udvikling. Det er samtidig vigtigt at huske, at vi kun lige er gået i gang. Vi bliver nødt til at tage et helhedsblik på denne udfordring. Hvordan understøtter de eksisterende regulering den grønne dagsorden – og hvor står de regler, vi kender i dag, i vejen for en mere klimavenlig ejendomssektor?” lyder det fra Jannick Nytoft.