/ Nyheder / Danmarks Domstole lancerer ny skifteportal

Danmarks Domstole lancerer ny skifteportal

Fra den 15. november 2022 skal krav og tilgodehavender i dødsboer anmeldes via den nye skifteportal. Skifteportalen skal gøre processen langt nemmere for brugerne.

Af

Den nye skifteportal skal gøre det langt lettere for brugere at rette og opdatere krav og tilgodehavende i dødsboer.

Den 15. november 2022 lancerer Danmarks Domstole et nyt it-system til alle skifteretter. Formålet med systemet er at digitalisere alle anmeldelser af krav, fordringer og tilgodehavender i dødsboer.

Det betyder, at alle krav og tilgodehavender til dødsboer anmeldes via Skifteportalen, mens det er frivilligt, om man vil oprette forespørgsler og effektfortegnelser via portalen. Dette gælder for sager, hvor afdøde er gået bort efter den 15. november.

Nemmere proces fremover

Den nye skifteportal skal gøre det langt lettere for professionelle brugere at rette og opdatere krav og tilgodehavende i dødsboer samt at følge status i sagen. Derudover henviser Skifteportalen selv kravet til dødsboet til den rette retskreds, så anmelderen ikke selv skal identificere denne, hvilket har været tilfældet indtil nu. Det er fremover også muligt for anmelderen at uploade bilag til sagen.

Skifteportalen har været testet af fem retter i en pilotfase siden den 4. oktober. Der er tale om retterne i Roskilde, Odense, Holstebro, Hjørring og Bornholm, hvor krav i dødsboer har skullet anmeldes via Skifteportalen.

Sådan bruger du Skifteportalen

Du skal fremover bruge Skifteportalen til dine sager. Der kan anmeldes krav på to måder på Skifteportalen – enten manuelt eller automatisk gennem en API-tilslutning.

Portalen er tilgængelig her, og du kan ligeledes finde vejledninger og mere information.