/ Nyheder / Bygningspuljen åbner for ansøgninger den 16. marts

Bygningspuljen åbner for ansøgninger den 16. marts

Igen i år er det muligt at søge om støtte til visse grønne forbedringer af ejendomme – særligt for ejendomme med lavere energimærker. Læs mere om bygningspuljen 2022 her.

Af

Bygningspuljen er en statslig støtteordning til konkrete projekter, der nedbringer energiforbruget i danske ejendomme. Puljen åbner for ansøgninger igen den 16. marts.

Hvem kan ansøge? 

Bygningspuljen er åben for ansøgninger fra både helårsboligejere, herunder private husejere, ejerforeninger, andelsboligforeninger, almene boligforeninger, kollegier, interessentskaber og udlejere. Puljen er derfor også relevant for dig, der arbejder med klimaprojekter i ejendomsbranchen.

Puljen er løbende blevet justeret, så den i dag er målrettet projekter i ejendomme med energimærkerne E, F eller G. Har du en ejendom med et bedre energimærke, kan du ikke søge støtte fra bygningspuljen – alle har dog mulighed for at søge støtte til etablering af varmepumpeanlæg.

Hvad kan du søge støtte til?

Bygningspuljen er målrettet tre typer af energirenoveringer, nemlig:

  • Skift af varmekilder
  • Renovering af klimaskærm
  • Optimering af boligens drift

De konkrete projekter vurderes i forhold til en positivliste, som du med fordel kan orientere dig i her.

Forbered din ansøgning grundigt!

Der er rift om midlerne i bygningspuljen; det kan derfor godt betale sig at forberede sin ansøgning grundigt og på forhånd, så den hurtigt og nemt kan sendes af sted.

Hvis du har spørgsmål til din ansøgning og forberedelsen heraf, skal du kontakte Energistyrelsen, der administrerer puljen.

 

Kontakt