/ Nyheder / Byggesagspuklen er fortid, men vi skal videre

Byggesagspuklen er fortid, men vi skal videre

“Nu er vi ovre denne første store hurdle, og selvom vi fejrer succesen i dag, er det også vigtigt at huske på, at der er mere arbejde at gøre i morgen,” skriver EjendomDanmarks adm. direktør Peter Stenholm i et debatindlæg.

Af

Vi har nok alle sammen hørt det ikoniske citat fra Olsen-banden: »Vi skal ikke hjem, vi skal videre!« I min optik er det den perfekte beskrivelse af, hvor ejendomsbranchen og Københavns Kommune står netop nu.

Det seneste år har EjendomDanmark, DEAS og PenSamarbejdet for at få nedbragt sagsbehandlingstiderne på byggesager og gøre sagsbehandlingen mere brugerorienteret i Københavns Kommune.

Det politiske fokus har vist sig at give pote, idet kommunen for nylig meddelte, at puklen af byggesager nu er fortid. Alene det seneste år er sagsbeholdningen blevet nedbragt med mere end 1.000 sager, og det glæder jeg mig over på branchens vegne.

Arbejdet fortsætter 

Nu er vi ovre denne første store, hurdle, og selvom vi fejrer succesen i dag, er det også vigtigt at huske på, at der er mere arbejde at gøre i morgen.

Jeg vil gerne appellere til, at vi forsætter det gunstige samarbejde med Københavns Kommune, så vi kan tage endnu flere skridt i retning af en mere smidig og effektiv byggeproces i byen.

Næste skridt må være at få reduceret de lange ventetider, der fortsat er på ibrugtagningstilladelser.

Med den nylige nedbringelse af sagsbehandlingstiden på byggesager er det nu forholdsvist hurtigt at få en byggetilladelse, men efterfølgende er der altså ventetid i en længere periode for at få en ibrugtagningstilladelse.

I den mellemliggende periode, hvor byggeriet står færdigt, men ikke er taget i brug og udlejet, vil virksomheder og investorer miste potentiel indtjening, og det gør vores hovedstad til en mindre attraktiv by at bygge og investere i.

Handling skal sikre udvikling

Derfor er handling essentielt. Vi skal sikre, at vores by forbliver interessant for fremtidige investeringer og udvikling.

Jeg håber og tror, at vi kan fortsætte den konstruktive dialog med Københavns Kommune. Vi deler ét overordnet mål – at gøre København til en endnu bedre by at bygge, bo, leve og investere i. Med det fælles mål for øje, tror jeg på, at vi kan opnå betydelige fremskridt ved at arbejde sammen i samme retning.

Så selvom byggesagspuklen nu er fortid, er det ikke tid til at tage hjem endnu – vi skal videre.

Debatindlægget er oprindeligt bragt i Berlingske d. 4/9-23