/ Nyheder / BJØRNSHOLM tager temperaturen med Lejetjek+

BJØRNSHOLM tager temperaturen med Lejetjek+

Hvad ligger lejeniveauet på i et bestemt område af Danmark? Og hvordan fordeler lejen sig på bolig, butik og kontor? Hos BJØRNSHOLM er Lejetjek+ blevet et uundværligt værktøj i hverdagen. Mød BJØRNSHOLM til lancering af den nyeste udgave af Lejetjek+.

Af

Et stærkt styringsværktøj til at lejeoptimere. Sådan beskriver Per Bjørnsholm, CEO og advokat hos BJØRNSHOLM, det digitale værktøj Lejetjek+, som er udviklet af EjendomDanmark og Estaid.

”Historisk set har ejendomsmæglere og advokater haft den bedste føling med, hvor markedet bevæger sig hen. Men markedet rykker sig hurtigt i øjeblikket. Kendte lejeniveauer og historiske afgørelser i lejeretten kan hurtigt blive forældede. Fordelen ved Lejetjek+ er, at det giver et aktuelt indblik i, hvordan lejeniveauet faktisk fordeler sig på udlejningsmarkedet i Danmark,” siger han.

Fra top til bund

Lejetjek+ beregner kvadratmeterleje på enhedsniveau og hele ejendommen ud fra EjendomDanmarks markedsstatistik, som kvartalsvist bliver opdateret med lejedata fra 500 forskellige deltagere. Markedsstatistikken dækker på nuværende tidspunkt mere end 24 procent af alle landets bolig- og erhvervsudlejningsejendomme samt 33 procent på kontor.

Med Lejetjek+ kan BJØRNSHOLM beregne lejebenchmark for en hvilken som helst ejendom i landet. Det er blandt andet muligt at slå et erhvervs- eller boliglejemål op, tage højde for lejereguleringstype og få en lejefordeling med en bund-, top- og gennemsnitsleje.

”At jeg kan sidde hjemme på kontoret og tage temperaturen på markedet, det er klart en styrke,” siger Per Bjørnsholm.

Klæder investorerne på

BJØRNSHOLM bruger blandt andet værktøjet til at kaste lys over det danske udlejningsmarked over for deres udenlandske investorer.

”Det kan det godt være svært for investorerne at forstå, at der er så store forskelle på lejeniveauet, hvis de sammenligner København med Oslo, London eller Stockholm. Her er det en stor fordel, at vi kan vise dem, hvordan lejen fordeler sig på netop vores marked – og hvorfor vi har valgt at sætte et bestemt lejeniveau,” siger Per Bjørnsholm.

BJØRNSHOLM anvender også Lejetjek+, hvis en investor ønsker at investere i nye områder.

”Ønsker en kunde at udvide porteføljen med et par ejendomme i for eksempel Holbæk, kan vi nemt tjekke lejeniveauet. Værktøjet vil også give os indblik i, om der er mange ejendomsejere i et bestemt område – eller om en bykonge ejer hele centrum,” siger Per Bjørnsholm.

Den rette leje

Når BJØRNSHOLM skal genudleje i og uden for København tages det digitale værktøj også i brug.

”Vi forsøger hele tiden at løfte lejen via istandsættelser, men vi ønsker ikke at sætte lejen for højt, for vi vil gerne undgå tomgang. Vi bruger derfor Lejetjek+ som pejlemærke – hvad tager andre udlejere rundt om os. Både vores kunder, men også vores kunders kunder har glæde af, at vi finder frem til det rette niveau for lejen,” siger Per Bjørnsholm.

Værktøjet tager blandt andet højde for, hvilke regler lejen reguleres efter, så lejemålene inden for et bestemt område bliver sammenlignelige.

”Min umiddelbare holdning er, at de beregninger vi bliver præsenteret for i Lejetjek+ allerede nu er mere præcise end alt andet,” siger Per Bjørnsholm.

Løft i flok

Jo flere af branchens aktører, der melder ind til EjendomDanmarks markedsstatistik, jo stærkere og mere detaljeret bliver værktøjet. Derfor opfordrer Per Bjørnsholm til, at stadig flere bidrager med data.

Selv er han meget tryg ved den måde, data bliver håndteret. Data ligger sikret hos EjendomDanmark, og alle estimeringer for lejeniveau er aggregerede, så ingen oplysninger fra specifikke lejekontrakter afsløres eller gives videre.

”Derudover giver det mig en tryghed, at det er en objektiv brancheorganisation, der står bag, som ikke har individuelle eller økonomiske interesser i at øge mulighederne for markedsindsigt,” siger Per Bjørnsholm.

Kom med til launch

Hør Bjørnsholm fortælle mere om deres brug af Lejetjek+ til lanceringen af den nyeste version 12. december.