Formålet med faget er at give den studerende en forståelse af lovgivningen og regnskabsprincipper inden for ejendomsbranchen.
Faglig baggrund
Det er en forudsætning for udbytte af faget, at den studerende har en grundlæggende viden om bogføring og regnskab – men det er ikke nødvendigt, at denne viden er opnået inden for bogføring og regnskab af ejendomme.
Studerende, som ikke har denne viden, opfordres til at følge suppleringsfaget Grundlæggende bogføring og regnskab.
Tilmeldingsfrist
Du skal være opmærksom på, der er indført tilmeldingsfrist på EA-uddannelsen. Tilmeldingsfristen til Bogføring og regnskab er den 16. august. Der kan ikke dispenseret fra tilmeldingsfristen. Overser du den, udbydes faget igen i 2025.
Du er selv ansvarlig for holde dig orienteret om fagets tilmeldingsfrist.
Uddannelsesbidrag
Medlemmer af EjendomDanmark kan få udbetalt et uddannelsesbidrag for hver medarbejder, de tilmelder et fag på EA-uddannelsen. Du kan læse mere om størrelsen og betingelserne for udbetalingen af uddannelsesbidraget her.
Inden du tilmelder dig
Bør du gøre dig bekendt med oplysningerne under praktiske oplysninger her på siden. Her finder du fx svar på, hvornår der er planlagt undervisning, hvilken litteratur du skal købe inden studiestart, hvordan du finder oplysninger om, hvad der skal være forberedt til første undervisningsgang og hvornår du kan forvente at få adgang til moodleroom.
udbyder faget i samarbejde med EjendomDanmark
Bemærk, de oplyste undervisningsdatoer er foreløbige. Vi forventer at kende de endelige datoer i uge 33. Tilmelder du dig, vil du modtage en mail, når undervisningsdatoerne er fastlagt.
Praktiske oplysninger
-
Lærenbogen kan findes på Membersite. Bemærk, at der ikke er forberedelse til første undervisningsgang.
-
Fagets afsluttes med en to timers skriftlig eksamen. Eksamensdatoen offentliggøres inden studiestart.
Såfremt du følger undervisningen på digitale hold, skal man tilmelde sig en af eksamensstederne og herefter møde op til fysisk eksamen.
-
Fagets undervisningsmateriale udleveres elektronisk og vil blive gjort tilgængelig løbende gennem forløbet.
Man skal ikke forberede sig til første undervisningsgang.
Fagets undervisningsplan finder i fagets gruppe, som du har adgang til, når du er tilmeldt faget. Du finder fagets gruppe, ved at logge ind på hjemmesiden og gå til Membersite.
-
Moodlerooms er den digitale e-learning platformen undervisningen gennemføres i. Du vil få adgang til Moodlerooms cirka en uge før studiestart.
-
Langt størstedelen af undervisningen gennemføres som virtuelt som blended learning, hvor der er tilrettelagt undervisningsaktiviteter, der sikrer, du opnår den optimale læring af fagets pensum. Undervisningsaktiviteterne er tilrettelagt ud fra den antagelse at du har læst den del af pensum, der knytter sig den pågældende uddannelsesaktivitet.
Hvis du vælger at følge undervisningen på holdet i København eller i Randers, har du mulighed for at deltage fysisk til undervisningen fire gange til studiecafeer gennem undervisningsforløbet. Den øvrige undervisning gennemføres på e-learning platformen Moodlerooms.
I 2024 er planlagt undervisning på følgende dage
Den 02.09 [København], 09.09 [Randers], 16.09, 23.9, 30.09 og den 07.10 [København].
FED = mulighed for fysisk fremmøde fra kl. 9.00-15.30. Øvrige undervisningsgange gennemføres digitalt i tidsrummer kl. 9.00-15.30.
Bemærk overstående datoer er foreløbige. Vi forventer at kende de endelige datoer i uge 32. Tilmelder du dig inden, vil du modtage en mail med de endelige datoer. -
Undervisningen gennemføres som hybrid undervisning uanset om du vælger at tilmelde dig undervisningen med udgangspunkt i Randers, København eller det digitale hold. Hvis du vælger at følge undervisningen på holdet i København eller i Randers, har du mulighed for at møde fysisk op tre gange gennem undervisningsforløbet. Den øvrige undervisning gennemføres på e-learning platformen Moodlerooms.
-
Tilmeldingsfristen til Bogføring og regnskab er den 16. august. Der kan ikke afviges fra denne tilmeldingsfrist. Når du ikke at tilmelde dig, kan du først tilmelde dig næste gang fagets udbydes.
Du er selv ansvarlig for holde dig orienteret om fagets tilmeldingsfrist.
-
Du tilmelder dig via EjendomDanmarks hjemmeside. Efterfølgende modtager du en faktura fra Erhvervsakademi Dania. Som medlem af EjendomDanmark modtager du et uddannelsesbidrag. Du kan læse mere om betingelserne for at opnå uddannelsesbidraget her.
Viden og forståelse
Den studerende skal opnå:
- Viden om god regnskabsskik
- Viden om årsrapportens indhold
- viden om moms, herunder de branchespecifikke regler i relation til ejendomme
- forståelse af, hvordan årsrapporten er opbygget og udformet i ejendomsregnskaber
Færdigheder
Den studerende skal kunne:
- kontere og håndtere løbende kontrol ved bogføring
- opstille en årsrapport inklusive noter i henhold til årsregnskabsloven og branchespecifikke normer
- udarbejde drifts- og likviditetsbudgetter
- udarbejde varmeregnskaber og andre fællesregnskaber
Kompetencer
Den studerende skal:
- kunne opstille og udarbejde en årsrapport
- kunne varetage den daglige bogføring og afstemning af ejendomsregnskaber og de specielle regnskabsmæssige funktioner, der optræder i forbindelse med administration af ejendomme
- kunne anvende regnskabstekniske redskaber og foretage afskrivninger, således at den studerende kan vurdere, hvorvidt en årsrapport lever op til bogføring- og årsregnskabsloven
Har du spørgsmål kontakt:
Indhold
- Opstilling af årsregnskab inklusive noter i henhold til årsregnskabsloven
- Ejendomskontering og løbende kontrol med bogføring
- Tab på tilgodehavender
- Udarbejdelse af varmeregnskaber og andre fællesregnskaber
- Udarbejdelse af drifts- og likviditetsbudgetter
- Bogføring ved frivillig momsregistrering
- Bogføring af forbedringer, vedligeholdelse samt hensættelser
- Regnskaber til Grundejernes Investeringsfond