/ Administration af boligudlejningsejendomme

Administration af boligudlejningsejendomme

Formålet med faget er at kvalificere den studerende til at varetage den almindelige administration af boligudlejningsejendomme.

Den studerende skal således indføres i juridisk teori og praksis samt praktiske forretningsgange og løsningsmetoder, der er nødvendige at tilegne sig for at kunne administrere boliglejemål og udlejningsejendomme. 

Faglig baggrund

Undervisningen er tilrettelagt ud fra, at de studerende har gennemført faget Indledende ejendomsadministration og at de studerende har et vist praktisk kendskab til ejendomsadministration. Deltagere uden denne baggrund kan også deltage, men må forvente øget forberedelsestid.

Tilmeldingsfrist 

Du skal være opmærksom på, der er indført tilmeldingsfrist på EA-uddannelsen. Tilmeldingsfristen til Administration af boligudlejningsejendomme 2024 er den 18. september 2024. 

Der kan ikke dispenseret fra tilmeldingsfristen. Overser du den, udbydes faget igen i 2025. 

Uddannelsesbidrag

Medlemmer af EjendomDanmark kan få udbetalt et uddannelsesbidrag for hver medarbejder, de tilmelder et fag på EA-uddannelsen. Du kan læse mere om størrelsen og betingelserne for udbetalingen af uddannelsesbidraget her. 

Inden du tilmelder dig

Bør du gøre dig bekendt med oplysningerne under praktiske oplysninger her på siden. Her finder du fx svar på, hvornår der er planlagt undervisning, hvilken litteratur du skal købe inden studiestart, hvordan du finder oplysninger om, hvad der skal være forberedt til første undervisningsgang og hvornår du kan forvente at få adgang til moodleroom. 

udbyder faget i samarbejde med EjendomDanmark

Vi forventer, du har læst og gjort dig bekendt med oplysningerne her på siden inden du tilmelder dig

Praktiske oplysninger

Fagets afsluttes med en fire timers skriftlig eksamen. Eksamensdatoen offentliggøres inden studiestart.

Såfremt du følger undervisningen på digitale hold, skal man tilmelde sig en af eksamensstederne og herefter møde op til fysisk eksamen. 

Undervisningen bygger på EjendomDanmarks håndbog “Boliglejemål 1 & 2”. Du skal selv købe bøgerne. Du køber bøgerne ved at klikke på linket.

Bemærk, der kan være op til en uges leveringstid.

Øvrigt undervisningsmateriale

Det øvrige undervisningsmateriale til dette fag er elektronisk og vil løbende blive tilgængeligt i Moodlerooms.

Du skal forberede dig til første undervisningsgang. 

Fagets undervisningsplan finder i fagets gruppe, som du har adgang til, når du er tilmeldt faget. Du finder fagets gruppe, ved at logge ind på hjemmesiden og gå til Membersite. 

Moodlerooms er den digitale e-learning platformen undervisningen gennemføres i. Du vil få adgang til Moodlerooms cirka en uge før studiestart.

Langt størstedelen af undervisningen gennemføres som virtuelt som blended learning, hvor der er tilrettelagt undervisningsaktiviteter, der sikrer, du opnår den optimale læring af fagets pensum. Undervisningsaktiviteterne er tilrettelagt ud fra den antagelse at du har læst den del af pensum, der knytter sig den pågældende uddannelsesaktivitet. 

Hvis du vælger at følge undervisningen på holdet i København eller i Randers, har du mulighed for at deltage fysisk til undervisningen fire gange til studiecafeer gennem undervisningsforløbet. Den øvrige undervisning gennemføres på e-learning platformen Moodlerooms.

For holdet i Randers er der planlagt undervisning* på følgende datoer i 2024/2025

Den 02.10, 11.10, 25.10, 01.11, 08.11, 15.11, 22.11, 29.11, 04.12, 31.01, 07.02, 21.02, 28.02,  05.03, 14.03, 21.03, 09.04.

For holdet i København og det digitale hold er der planlagt undervisning på følgende datoer i 2024

Den 04.10, 11.10, 25.10, 01.11, 08.11, 15.11, 22.11, 29.11, 06.12, 31.01, 07.02, 21.02, 28.02,  07.03, 14.03, 21.03, 11.04.

FED = mulighed for fysisk fremmøde fra kl. 9.00-12.30. Øvrige studiecaféer gennemføres som udgangspunkt fra kl. 10.00-12.00.
Der tages forbehold for ændringer og fejl. 

Du får adgang til fagets fulde undervisningsplan på EjendomDanmarks membersite, når du er tilmeldt. Bemærk, den udleveres ikke forud for din tilmelding. 

 

Undervisningen gennemføres som hybrid undervisning uanset om du vælger at tilmelde dig undervisningen med udgangspunkt i Randers, København eller det digitale hold. Hvis du vælger at følge undervisningen på holdet i København eller i Randers, har du mulighed for at møde fysisk op tre gange gennem undervisningsforløbet. Den øvrige undervisning gennemføres på e-learning platformen Moodlerooms. 

Undervisningen gennemføres i 2024 fra uge 9 til uge 21 og er opbygget ved, at den studerende læser det pensum, der er angivet i fagets undervisningsplan. Herefter bliver pensum uddybet ved en videoforelæsning. Derudover kan den studerende typisk gennemføre en quiz om emnet. Teorien bruges så på praksisnære situationer, hvor de studerende skal forholde sig til små cases med scenarier fra virkeligheden. 

Læs flere oplysninger om undervisningen under fanen “Undervisningsgange

Tilmeldingsfristen til Administration af boligudlejningsejendomme 2024/2025 er den 18. september 2024, kl. 09:00. Der kan ikke afviges fra denne tilmeldingsfrist. Når du ikke at tilmelde dig, kan du først tilmelde dig næste gang fagets udbydes. 

Du er selv ansvarlig for holde dig orienteret om fagets tilmeldingsfrist.

Du tilmelder dig via EjendomDanmarks hjemmeside. Efterfølgende modtager du en faktura fra Erhvervsakademi Dania. Som medlem af EjendomDanmark modtager du et uddannelsesbidrag. Du kan læse mere om betingelserne for at opnå uddannelsesbidraget her.

Som en del af studieafgiften får du adgang til ED-Lovportalen, hvor du finder de domme, der henvises til i undervisningen. 

Fagets lærebog er: Boliglejemål I & II. Du skal selv købe dem. 

Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du anskaffer bøgerne ved at klikke her

Det øvrige undervisningsmateriale vil løbende blive gjort tilgængelig i Moodlerooms. 

Viden og forståelse

Den studerende skal opnå:

  • viden om lejeloven og boligreguleringsloven og den øvrige kernelovgivning, der knytter sig til ejendomsadministration af boligudlejningsejendomme
  • viden om den væsentligste administrative praksis og retspraksis, der har særlig betydning ved ejendomsadministration af boligudlejningsejendomme
  • forståelse af, hvordan lovgivning, retspraksis og øvrige juridiske grundsætninger anvendes i den praktiske administration af boligudlejningsejendomme
  • viden om væsentlige og regelmæssige processer og sagsgange i administration af boligudlejningsejendomme fra lejeaftalens indgåelse til lejemålets ophør og fraflytning

Færdigheder

Den studerende skal:

  • selvstændigt kunne udfylde en beboelseslejekontrakt korrekt
  • kunne gennemføre relevante lejereguleringer og -varslinger
  • kunne håndtere anmodninger om brugsrettens overgang
  • kunne håndtere relevante opgaver i forbindelse med aflæggelse af forbrugsregnskaber
  • kunne afgrænse forbedringsarbejder i forhold til vedligeholdelsesarbejder og håndtere gennemførelse af sådanne arbejder i boliglejemål
  • kunne beregne og gennemføre forbedringsforhøjelse over for lejerne
  • kunne gennemføre en korrekt opsigelse af et boliglejemål
  • kunne gennemføre en korrekt ophævelse af et boliglejemål ved lejers misligholdelse
  • kunne håndtere fraflytninger, herunder istandsættelse af det lejede
  • kunne håndtere mindre komplicerede tvister inden for ovennævnte områder mellem udlejer og lejer
  • kunne indbringe og føre mindre komplicerede sager for huslejenævnet

Kompetencer

Den studerende skal opnå:

  • juridiske og praktiske kompetencer til at varetage og yde rådgivning om den daglige administration af boligudlejningsejendomme samt håndtere øvrige relevante problemstillinger, der er sædvanlige i administrationen af boligudlejningsejendomme

Har du spørgsmål kontakt:

Kursusafdelingen

Kontakt os på

Indhold

  • Lejekontrakten
  • Fremleje og brugsrettens overgang
  • Lejefastsættelse og regulering
  • Småhuse
  • Skatter og afgiftsforhøjelser
  • Trappelejeklausuler
  • Omkostningsbestemt leje
  • Vedligeholdelsessatsforhøjelser
  • Forbrugsregnskaber
  • Opsigelse
  • Ophævelse
  • Betalingsmisligholdelse
  • Vedligeholdelse
  • Fraflytning
  • Istandsættelse
  • Dødsboer
  • Forbedringer