/ Nyheder / Unge giver boligejendomme en kærlig hånd

Unge giver boligejendomme en kærlig hånd

Træværk, der trænger til maling, vedligehold af grønne arealer eller tiltag, der styrker biodiversiteten og beboertrivslen. Unge fritidsjobbere skal bidrage til at give en række ejendomme hos Lærernes Pension et løft.

Af

Lærernes Pension opruster i forhold til deres sociale indsatser. Her ses Hassan Walid Chaachouh, der er bæredygtighedsansvarlig og DGNB konsulent samt Jakob Folkenberg Eriksen, chef for afdelingen Danske Ejendomme i Lærernes Pension.

Et samarbejde mellem Lærernes Pension og den socialøkonomiske virksomhed FRAK skal sikre, at en gruppe unge på kanten af jobmarkedet får de første erhvervserfaringer og linjer på CV’et. Fremover skal de unge fritidsjobbere, der er mellem 13-17 år, stå for en række praktiske opgaver på en del af pensionskassens boligejendomme i København. Samarbejdet er led i et stadig større fokus på sociale indsatser fra Lærernes Pensions side.

”Vores ønske har længe været at opruste i forhold til vores sociale indsatser. FRAK er et godt eksempel på, at vi kan få en ydelse, der giver vores ejendomme et løft og samtidig støtte unge i at komme ind på arbejdsmarkedet,” siger Jakob Folkenberg Eriksen, chef for afdelingen Danske Ejendomme.

Hassan Walid Chaachouh, der er bæredygtighedsansvarlig og DGNB konsulent hos Lærernes Pension, uddyber:

”Vores sociale indsatser har hidtil primært handlet om at sikre, at vores lejere trives i ejendommene, for eksempel ved at forbedre indeklimaet. Men vi har længe ledt efter et projekt, der har en større samfundsmæssig impact, og her er FRAK oplagt,” siger han og fortsætter:

”Samarbejdet er noget, der interesserer vores medlemmer, som er lærere. Det er ofte deres elever, der modtager dette tilbud og bliver styrket i hverdagen. På den måde er det en positiv historie, der gavner bredt set, og samtidig får vi noget at rapportere på i forhold til vores ESG-indsatser.”

Valuta for pengene

Samarbejdet med FRAK kommer til at løbe over de næste par år og skydes for alvor i gang dette forår. De unge skal blandt andet stå for mindre maleropgaver, luge og klippe græs ved udvalgte ejendomme.

”Vi bruger stadigvæk gartnere til de større og tunge opgaver, men vi prioriterer at give de unge en andel af de arbejdsopgaver, de kan løfte. Vores indtryk er, at de unge virker meget nidkære og energiske i forhold til de opgaver, de bliver kastet ud i, og jeg er overbevist om, at vi får fuld valuta for de samme penge,” siger Jakob Folkenberg Eriksen.

Lærernes Pension har allerede haft de unge i spil ved et fællesskabsarrangement for lejerne på en af pensionsselskabets beboelsesejendomme.

”Vi arbejder aktivt på at skabe et godt fællesskab blandt beboerne ude på vores ejendomme. Ved et af vores seneste arrangementer kom de unge fra FRAK ud og lavede veggieburgere, som de serverede sammen med deres brus lavet på vilde planter. Det blev taget rigtig vel imod af lejerne,” fortæller Jakob Folkenberg Eriksen.

Intet at betænke sig på

Jakob Folkenberg Eriksen og Hassan Walid Chaachouh håber, at samarbejdet med FRAK vil inspirere andre i branchen.

”Projektet giver både mening i et samfundsmæssigt perspektiv og samtidig giver det os nogle flueben i forhold til ESG. I min optik har der derfor ikke været så meget at betænke sig på ved at indgå dette samarbejde,” siger Jakob Folkenberg Eriksen.

Om FRAK

Unge bidrager til at holde boligejendomme ved lige.
Foto: FRAK

De unge i FRAK er topmotiverede til at arbejde og tjene deres egne penge. Deres arbejde understøttes af en social gruppeleder, ofte tidligere FRAK-ung over 18 år, der agerer rollemodel, sikrer arbejdets udførsel og kvalitet samt selv bidrager til at løse opgaven. Afhængig af opgavetypen kan gruppelederen også have en faglighed indenfor maler-, tømre- og gartnerarbejde.

De unge kommer med vidt forskellige baggrunde: Nogle kommer fra udsatte boligområder eller uhensigtsmæssige fællesskaber og hjem, andre lider af eksempelvis angst eller kan være flygtninge (for eksempel ukrainske unge). Fælles for dem er, at de har brug for at få deres første erfaringer på arbejdsmarkedet. Hos FRAK er de en ressource og oplever at lykkes.

Som ejendomsejer betaler du de unges løn direkte til FRAK, der står for alt det praktiske og sikrer, at opgaven bliver løst tilfredsstillende og til tiden.

Er du blevet nysgerrig?

Så kontakt Susanne Sass Rénard, partnerskabsansvarlig hos FRAK, på susanne@frak.dk eller telefon 60195766.