/ Nyheder / Her er de nominerede til Årets Bæredygtighedspris

Her er de nominerede til Årets Bæredygtighedspris

A:gain, Domutech og Tetriis er nomineret til Årets Bæredygtighedspris. Du kan nu stemme på din favorit.

Af

Til EjendomDanmarks topmøde EJENDOM2023 uddeles der priser af og til branchen. Det sker i samarbejde med Ejendomswatch. Her kan du læse juryens begrundelse for indstillingen af de nominerede til Årets Bæredygtighedspris.

Afstemningen er åben frem til den 30. oktober, og du kan stemme her.

Om Årets Bæredygtighedspris

ESG er blevet en integreret del af ejendomsbranchen. Prisen bliver uddelt til en virksomhed, der er gået forrest og har synliggjort ESG-projekter, der har gjort en mærkbar forskel. Det kan være innovativ klimarenovering, sociale tiltag eller andre projekter.

A:gain

Den enes affald er den andens guld. Sådan kan selskabet A:gain kort beskrives. Det specialiserer sig i at genanvende affald og skabe nye produkter såsom stole, gulve, akustiske paneler og en række andet interiør.

Virksomheden er en aktiv spiller i at flytte forbrugere, rådgivere, kunder og udførendes bevidsthed mod en bedre og mere bæredygtig fremtid, lyder det fra juryen.

Selskabet har bl.a. udført opgaver for Novo Nordisk, Pensiondanmark, Velliv og Carlsberg.

Domutech

Når noget er gratis, er det ofte for godt til at være sandt. Det er dog ikke tilfældet med Domutech, der med et værktøj giver ejendomsbranchen fri adgang til at skabe sig et overblik over porteføljernes energimærker.

Værktøjet giver således en ejendomsinvestor mulighed for at analysere og identificere fejl og mangler samt skabe et nemt og synligt overblik over porteføljens energimærkede ejendomme. Mange ejendomme har et uforløst potentiale – og her gør Domutech en forskel, lyder det.

Værktøjet kaldet klimaberegneren er gratis for både professionelle såvel som private boligejere.

Tetriis

Den sidste nominerede i bæredygtighedskategorien er ejendomsudvikleren Tetriis, der bygger, driver og udvikler seniorfællesskaber kaldet Agorahaverne, som findes flere steder rundt i Danmark, hvor der vægtes godt naboskab, livsbekræftende fællesskaber og miljømæssig bæredygtighed.

Her har virksomheden haft fokus på at reducere byggeriets samlede energi- og ressourcebehov både i forhold til drift og anlæg, og i høj grad også i forhold til de byggematerialer, der anvendes, som f.eks. træ, lyder det.

I øjeblikket findes der i alt syv Agorahaver placeret i Slagelse, Holbæk, Helsinge, Odense og Næstved, mens der er fire kommende seniorfællesskaber på vej ved Glostrup, Kolding, Holbæk og Favrholm.