/ Indberet data / Indberetningstyper

Indberetningstyper

Leje og tomgang

Indberetning af oplysninger om aktuel leje og tomgang foretages på lejemålsniveau og som udgangspunkt på kvartalsvis basis gennem EjendomsDanmarks indberetningsportal.

Indberetning indeholder oplysninger om den aktuelle leje, som er den leje, der er opkrævet for hvert enkelt lejemål i den pågældende ejendom samt de aconto driftsomkostninger, der er tillagt eller indeholdt i lejen. Derudover skal baggrundsdata om ejendommen, som eksempelvis lejemålets areal, anvendelse, indflytningsdato samt tomgangsstatus også fremgå.

Din deltagelse er med til at sikre og styrke landets største markedsdatabase for på lejemålsniveau for op imod 1/4 mio. bolig- og erhvervslejemål i landet.

Værdiansættelse

Indberetning af den værdiansættelse, som fx er opgivet i årsregnskabet. Indberetningen på ejendomsniveau sker årligt, som udgangspunkt pr. 31. december eller 1. januar. Der er mulighed for at indberette de grundlæggende oplysninger, der indgår i den afkastbaserede metode: markedsleje, driftsomkostninger, forrentningskrav og fase3- reguleringer, men det er også muligt at indberette værdiansættelser efter DCF-metoden.

Indberetningen kan foretages enten igennem EjendomDanmarks indberetningsportal eller ved fremsendelse af sikker (krypteret) mail til markedsstatistik@ejd.dk.

Hvis værdiansættelsen er sat til anskaffelsesværdien, er den ikke relevant for markedsstatistikken. 

Historiske afkast

Data for historiske afkast indsamles med faste tidsintervaller. Det kan for eksempel være årligt, halvårligt eller kvartalsvist.

Oplysningerne er med til at udvide de muligheder, der er for at udarbejde detaljeret statistik på direkte afkast, værditilvækst og totalt afkast for erhvervs- og boligudlejningsejendomme i landet. 

Oplysningerne kan indberettes gennem EjendomDanmarks indberetningsportal eller på mail til markedsstatistik@ejd.dk.

Afgørelser om lejens størrelse

For at få et direkte indblik i huslejenævnenes og domstolenes afgørelser om “Lejens størrelse” indsamler EjendomDanmark afidentificerede oplysninger fra afgørelser i hele landet.

Ved at bidrage med afgørelser til markedsstatistikken, vil man få mulighed for at slå op i den fælles database og få indsigt i andre sager, der kan være relevante for dig. Opslagsmuligheden er gratis, hvis du allerede har abonnement på Lejetjek.

Indberetningen sker ved at oplyse sagsnummer og retsinstans samt lejemålets type og kvadratmeterleje, areal og lokation.

Har du oplysninger om en afgørelse?

Send en mail til markedsstatistik@ejd.dk.

Restancer

Med coronakrisens omvæltende indtog i marts 2020, fik ejendomsbranchen en ny udfordring i form af markant højere restancer. EjendomDanmark har løbende – især under coronakrisen – fulgt udviklingen i de manglede lejebetalinger for at give branchens aktører nogle analyser og nøgletal at forhold sig til.

Indberetning af restancer foregår ved at indsende en excel-fil én gang om måneden, hvor data er opgjort pr. den 15. i hver måned. Excel-fil kan sendes til markedsstatistik@ejd.dk.

Kom på kursus

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis. Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program TBA.LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.

Skal du indberette data?

EjendomDanmark indsamler data fra vores medlemmer, og det har stor betydning for EjendomDanmarks markedsstatistik.

Læs mere om hvordan du gør