/ Rådgivning / Rådgivning for medlemmer

Rådgivning for medlemmer

Medlemmer hos EjendomDanmark har mulighed for at få telefonisk, juridisk rådgivning fra organisationens jurister særligt inden for kerneområderne: boliglejelovgivningen, erhvervslejelovgivningen samt foreningsret.

Om rådgivningen

Åbningstid

Pr. 1. september 2021 kan medlemmer få telefonisk juridisk rådgivning mandag til fredag mellem kl. 9 og 15.30. 

Foreningsmedlemmer (der er medlem via en grundejerforening) kan få telefonisk juridisk rådgivning om fredagen mellem kl. 9 og 15.30.

Telefonrådgivningen er gratis for medlemmer af EjendomDanmarks ejersektion eller administratorsektion og for foreningsmedlemmer.

Hvad omfatter telefonrådgivningen?

Rådgivningen omfatter primært juridiske spørgsmål inden for EjendomDanmarks kerneområder: boliglejelovgivningen, erhvervslejelovgivningen samt de regler, der regulerer andelsbolig- og ejerforeninger. Juristerne rådgiver i et vist omfang også om byfornyelsesloven samt i begrænset omfang om byggelovgivning, planlov og entrepriseret. Har et medlem spørgsmål til EjendomDanmarks etiske normer for ejendomsadministration, besvarer juristerne også disse.

Det er ikke muligt at få rådgivning om skatte- og afgiftsmæssige problemstillinger, køb og salg af fast ejendom, ansættelsesretlige spørgsmål eller selskabsretlige forhold.

Der er tale om en telefonisk hotline, hvorfor spørgsmål skal kunne kvalificeres mundtligt til juristen. Det er ikke muligt at få juristen til at gennemgå domme og kendelser, som et medlem har modtaget fra huslejenævnet, ankenævnet eller boligretten med henblik på at få en endelig vurdering fra EjendomDanmark om, hvorvidt den konkrete afgørelse skal kæres eller ankes. Ligesom det ikke er muligt at få juristen til at gennemgå indsigelser eller lignende i tvistesager. En sådan vurdering kræver en konkret stillingtagen ud fra sagens konkrete og faktiske forhold, som ikke kan kvalificeres tilstrækkeligt mundtligt.

Hvordan foregår telefonrådgivningen?

Du har mulighed for at skrive et spørgsmål til rådgivningen i formularen nedenfor, eller du kan ringe til vores reception. Du vil i begge tilfælde efterfølgende blive ringet op. Husk, at EjendomDanmark har udarbejdet en lang række vejledninger, hvor du hurtigt kan finde svar på de typiske spørgsmål. 

33 12 03 30

Ring til rådgivningen

Indsend spørgsmål

  Juridisk rådgivning hos EjendomDanmark

  Vores kompetente jurister sidder klar til at vejlede vores medlemmer.

  Det sker hos EjendomDanmark

  Endnu ikke medlem?

  Som medlem hos EjendomDanmark får du en lang række fordele. Udover juridisk rådgivning vil du blandt andet modtage vores branchemagasin, få rabat på kurser og blanketter samt adgang til vores indkøbsportal.

  Læs mere om medlemsskaber