/ Nyheder / Udfordring til bygherrer: Boliger med et klimaftryk på en fjerdedel

Udfordring til bygherrer: Boliger med et klimaftryk på en fjerdedel

Af

Boligbyggeri fra 4 til 1 planet er klar med en stor udfordring og økonomisk støtte til bygherrer, der satser grønt: Kom til gå-hjem-møde hos Bygherreforeningen den 1. november 2022 og hør, hvordan du kan være med til at finde vejen til at bygge boliger med et klimaftryk på en fjerdedel af det, vi kender i dag.

Læs mere om initiativet her

Tilmeld dig gå-hjem-mødet her

Det er muligt at deltage online i arrangementet. Skriv til info@bygherreforeningen.dk hvis du ønsker at deltage online.

Program

16:00-16:10 Velkomst og rammesætning

Det haster med at finde de rigtige løsninger for, hvordan vi får nedbragt udledningen af drivhusgasser. Det skylder vi kommende generationer, og det er nødvendigt for at fremtidssikre vores egen branche. Derfor bakker Bygherreforeningen op om arbejdet i Boligbyggeri fra 4 til 1 planet som partner.

Henrik L. Bang, direktør, Bygherreforeningen

 

16:10-16:15 Boligbyggeri fra 4 til 1 planet

Boligbyggeri fra 4 til 1 planet vil gøre op med, at vi i Danmark hvert år forbruger 4 gange mere end vores andel af Jordens samlede ressourcer. Vi holder fokus på en af de sektorer, der står for en stor del af vores samlede udledning af CO2 og andre drivhusgasser – nemlig byggeriet.

Michael K. Rasmussen, Projektchef på vegne af VILLUM FONDEN

 

16:15-16:30 Status på initiativets arbejde

Boligbyggeri fra 4 til 1 planet har bedt Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Syddansk Universitet lave en status på udledningen af drivhusgasser, som er blevet til rapporten ’The safe operating space for greenhouse gas emission’. Samtidig har vi gennem to calls fundet 11 vindere, der skal arbejde med arkitektur og materialer for at nedbringe byggeriets CO2-udledning.

Stig Hessellund, Projektchef, Realdania

 

16:30-16:50 Muligheder for støtte og rådgivning

I dette nye call inviterer vi bygherrer til at udvikle og bygge fremtidens attraktive boliger med et klimaftryk på en fjerdedel af det normale. Boligbyggeri fra 4 til 1 planet har afsat midler til udviklingsaktiviteter rundt om eksempelbyggerierne. Vi søger samarbejde med bygherrer som vil finansiere, udvikle og opføre eksempelbyggerier, der ikke alene har et markant lavere klimaaftryk, men med løsninger, som også er skalerbare. Det sker i tre kategorier.

Louise Østergaard Pedersen, rådgiver, MOE A/S

 

16:45-17:00 Opsamling og spørgsmål til call og muligheder

Vi tager en afsluttende opsamling og besvarer spørgsmål fra bygherrer og andre interesserede om såvel call’et og mulighederne i Boligbyggeri fra 4 til 1 planet.

 

17:00-17:30 Tak for i dag og mingle