/ Nyheder / Uden de rette hænder og hoveder går byudviklingen i stå

Uden de rette hænder og hoveder går byudviklingen i stå

Gennem en fælles indsats kan vi sikre, at flere unge ser ejendomsbranchen som en attraktiv karrierevej, lyder det fra EjendomDanmark.

Af

I begyndelsen af måneden tog mange unge hul på deres videregående uddannelse. Blandt dem er fremtidens ingeniører, bygningskonstruktører, finansøkonomer og en lang række andre fagfolk, som ejendomsbranchen har hårdt brug for. Spørgsmålet er bare, om de også får øje på de karrieremuligheder, der venter i branchen, når de en dag står med eksamensbeviset i hånden og skal træffe deres valg.

Ejendomsbranchen er en hjørnesten i samfundet. Vi skaber rammerne for erhvervsliv og hjem, og hvert år bidrager vi med 161 mia. kr. til BNP, samtidig med at vi driver den grønne omstilling fremad. Branchen spiller en afgørende rolle i danskernes hverdag. Men for at leve op til de stigende krav om alt fra energieffektivisering til digitalisering, har vi brug for de rette kompetencer, og derfor er det uhyre vigtigt, at de unge vælger branchen til.  

Uden arbejdskraft går udviklingen i stå

Mange af de mest erfarne medarbejdere nærmer sig med hastige skridt pensionsalderen, imens tilgangen af nye talenter ikke matcher den stigende efterspørgsel. Og hvis ikke vi har nok hænder til at drive projekterne fremad, bliver konsekvenserne mærkbare for både virksomheder, lejere og samfundet som helhed.

Men udfordringen rummer også muligheder, for vi kan nemlig forsøge at nytænke vores tilgang til talentudvikling og rekruttering.

Ejendomsbranchen er, i min optik, meget mere end bygninger og drift. Det er en sektor, der har en helt unik positionering, og hvor teknologi, bæredygtighed og strategisk byudvikling går hånd i hånd. Selvom mange aktører allerede har igangsat gode initiativer, er vi nødt til at blive endnu bedre til at synliggøre de mange karriereveje.

Sammen kan vi sikre fremtidens talenter

I EjendomDanmark arbejder vi blandt andet for at styrke båndet mellem branchen og landets uddannelsesinstitutioner. Vi har tidligere kørt en større kampagne for at tiltrække arbejdskraft, men jeg er overbevist om, at den bedste måde at skabe opmærksomhed og interesse på er i fællesskab.

Hvis vi skal sikre en stærk talentpipeline, kræver det et tæt samarbejde mellem politikere, virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Vi skal være tydelige omkring de mange muligheder, branchen rummer, og aktivt vise, hvordan en karriere i ejendomsbranchen kan være både meningsfuld og udviklende.

Kun ved at forene vores indsats kan vi sikre, at flere unge får øjnene op for ejendomsbranchen og vælger den til som deres fremtidige arbejdsplads. For uden de rette hænder og hoveder går byudviklingen i stå – og det har vi ganske enkelt ikke råd til.

Dette indlæg blev for første gang bragt d. 19. februar 2025 hos Ejendomswatch.