/ Nyheder / Kundeorienterede ejendomme er vækstdrivere

Kundeorienterede ejendomme er vækstdrivere

Nye kundeorienterede og bæredygtige ejendomskoncepter har bidraget væsentligt til, at NREP har nået sin hidtil højeste omsætning og sit bedste resultat i 2020.

Af

En svag loungemusik fylder indgangspartiet til kontorejendommen Woods Augusthus. Den klassiske receptionistskranke er udskiftet med en café, hvor receptionisten gerne brygger en kop kaffe, mens gæsterne kan tage plads i bløde sofaer med tilhørende caféborde og vente på deres næste møde.

”Vores ejendomme skal gerne være en oplevelse. Vi investerer derfor typisk meget i fællesarealerne, da det er her, både lejere og besøgende bliver budt velkommen til ejendommen, og det gælder også for Woods Augusthus,” forklarer Thomas Wenzell Gram-Olesen, der er head of commercial and operations hos NREP.

Den nyopførte ejendom stod klar i foråret og var samtidig startskuddet for at bevæge sig ind på kontormarkedet. Kontor­ejendommen er en ud af flere kundeorienterede ejendomme, der ifølge ejendomsselskabet fremover vil være en stor driver for væksten. Ejendomsselskabet har i 2020 stået bag åbningen af flere skræddersyede koncepter, blandt andet et bæredygtigt bofællesskab og et friplejehjem. Senere i år slår selskabet dørene op til sit første kollegium.

Forventning om fleksibilitet

Lige siden byggestøvet lagde sig i Woods Augusthus, er lejerne strømmet til – en blanding af enkeltmandsvirksomheder, startups og større virksomheder.

”Fælles for virksomhederne er, at de gerne vil have nogle flotte rammer, så de kan tiltrække og fastholde medarbejdere,” siger Thomas Wenzell Gram-Olesen.

Ejendomsselskabet har ikke oplevet faldende efterspørgsel efter kontorareal efter corona. Mange virksomheder har fundet ud af, at kontoret er et vigtigt holdepunkt for at bevare virksomhedskulturen og også afgørende, når medarbejderne skal mødes og udveksle idéer, forklarer Thomas Wenzell Gram-Olesen.

”Men der er et ønske om mere fleksibilitet i forhold til kontorarealet. Det skal være nemt at skalere op og ned, og samtidig er der en stigende efterspørgsel efter mere fleksible lejekontrakter. Det skal vi som udlejer kunne imødekomme, og det er nogle af de områder, hvor vi sætter ind på at være endnu mere kundeorienterede, og hvor vi også tror, der vil være en god vækst fremadrettet.”

Inspireret af kontorhoteller

I Woods Augusthus har lejerne mulighed for at leje helt ned til et enkelt skrivebord med en all inclusive-aftale, mens virksomhederne på de øvrige etager betaler per kvadratmeter og selv står for indretningen af lejemålet. Men NREP ønsker i stigende grad at kunne tilbyde alle typer erhvervslejere pakkeløsninger, der letter hverdagen.

”Generelt arbejder vi på at få en lidt større rolle i vores erhvervslejemål og bistå lejerne med den type service, der også er i et kontorhotel, så vi nærmer os full-service. For eksempel vil lejerne på sigt kunne tilkøbe rengøring, indretning samt plante- og håndværkerservice via os. Det kan udvalgte lejere allerede nu i Augusthus,” siger Thomas Wenzell Gram-Olesen.

Bæredygtig tilgang

Et område, der styrker væksten i ejendomsselskabet, er også et stort fokus på bæredygtige ejendomme, som vægter stadig højere hos erhvervslejerne, når de er på udkig efter kvadratmeter. Woods Augusthus er certificeret med DGNB guld. I opførelsen af ejendommen er der blandt andet brugt genbrugstegl og -træ på facaderne, og der er solceller på taget. Indvendigt er der akustiske lofter, som er produceret bæredygtigt. Blandt andet ved at indeholde fiskemel og genbrugspapir. Vægge og søjler i ejendommen fremstår i rå beton, det giver lejemålene en moderne kant, men det bidrager også til en nemmere istandsættelse på sigt.

”At lejemålet skal igennem en større renovering, hver gang en erhvervslejer flytter ud, er ikke særlig bæredygtigt. I Woods Augusthus skal vi ikke bygge særligt meget om, når en ny lejer rykker ind og overtager et lejemål. Gulvene skal højst slibes, og kun nogle vægge skal males. Det er måske det mest bæredygtige ved ejendommen.”

Bidrager til grøn omstilling

Et nyt initiativ fra ejendomsselskabet er en ny urban tech-fond kaldet ”2150,” som blev etableret tidligere i år, der skal investere i nye teknologiske løsninger med potentiale til at fremme byernes grønne udvikling og bidrage til at reducere CO2-udledningerne.

”NREP bevæger sig væk fra kun at investere i ejendomme til også at investere mere direkte i startups som supporterer den grønne omstilling inden for ejendomsdrift og ejendomme, der skal opføres.”