/ Nyheder / Case Competition 2018 var en succes

Case Competition 2018 var en succes

Der var nervøsitet og ikke mindst gode ideer i luften, da Jeudan i samarbejde med Cphbusiness afholdt Case Competition 2018. De studerende på finansbachelorstudiet skulle, som et led i deres uddannelse, komme med forslag til, hvordan Jeudan fremadrettet kan udvikle virksomhedens forretningsmodel.

Af

Case Competition 2018. Foto: Jeudan

Finansbachelorstuderende fra Cphbusiness fik til opgave at komme med forslag til, hvordan Jeudan fremadrettet kan udvikle virksomhedens forretningsmodel. Med afsæt i teori fra undervisningen leverede alle seks finalegrupper flotte præsentationer og skarpe analyser foran et fyldt pakhus bestående af undervisere, dommere og nysgerrige medstuderende.

Samarbejde er vejen frem

Kombinationen af teori og praksis glæder den adm. direktør i Jeudan Per W. Hallgren. Han var én af dommerne og understreger vigtigheden af at lade sig inspirere og inddrage de studerende for at følge med tiden.

”At møde så mange unge mennesker på én gang, som møder så velforberedte op og med en enorm motivation. Det skaber nye ideer, tro på fremtiden og det tilfører inspiration. Det er ideer, som vi får uden for Jeudan. Når ideerne kommer inde fra Jeudan, så er de præget af Jeudan. Når de kommer ude fra, så får de en helt anden vinkel. Så på alle mulige måder, så tilfører det ny energi til at videreudvikle”, udtaler Per W. Hallgren. For underviser og tovholder Per Reeslev fra Cphbusiness var samarbejde og forståelsen af, hvordan teori skaber værdi i praksis netop et vigtigt læringsmål for de studerende.

”Vi har fået det ud af det, at de studerende pludselig forstår, hvordan ting hænger sammen og gør viden til værdi for virksomhederne. Og det er det vigtigste. Det viser også, at det motiverer voldsomt, at de kan se, at det kan bruges til noget”, fortæller Per Reeslev. 

Præsentationer ud over det sædvanlige

Det høje faglige niveau, og de studerendes evne til at formidle og præsentere deres forslag, kom som en positiv overraskelse for Per W. Hallgren. Så positiv, at han tilbød de seks finalegrupper at fremlægge deres forslag for Jeudans samlede ledergruppe senere på måneden. 

”Jeg er positivt overrasket over niveauet. Det er meget højt niveau, og mange af grupperne har på helt usædvanlig vis fået levet sig ind i Jeudan, og gjort det meget Jeudan-relevant. Der er faktisk ikke ret langt fra mange af grupperne og deres ideer, til at gennemføre det i praksis”, fortæller han. 

Glade vindere 

På trods af en brav indsats fra alle finalegrupper lykkedes det at kåre én vinder. Gruppen var selvfølgelig tilfreds, men alligevel kom sejren som en overraskelse. Opskriften på sejr skal blandt andet findes i gruppens hårde arbejde.

”Det er et kæmpe klap på skulderen for det arbejde, som vi har lagt i det. Blod, sved og tårer. Det er et dejligt klap på skulderen”, lyder det fra gruppemedlem Philip Lind-Bendixen.

Vinderforslaget bygger på systemet IoT, som er et netværk af elektroniske enheder, der er i stand til at indsamle og dele data via sensorer. Konkret skulle en række af Jeudans lejemål udstyres med sensorer, som automatisk vil give besked, når for eksempel et booket mødelokale ikke bliver brugt alligevel, eller når sæben er ved at være tømt.

case competition 2018