Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Boligparty i provinsen – storbyerne går tilbage

Provinsen genvinder terræn over de store byer. Ejendomsbranchen har historisk lave forventninger til storbyerne, mens deres interesse for de omkringliggende byer stiger. Det betyder højere ejendomsværdier i de små byer i de kommende år.

Befolkningen er strømmet til landets største byer de seneste ti år med både massive byggerier og stigende ejendomspriser til følge. Men der er et skift på vej, og ejendomsbranchen forventer, at flere ejendomsinvestorer i de kommende år vil finde vej til provinsen. Det betyder, at ejendomsværdierne i provinsen snart kan følge med storbyerne, er forventningen.

Ejendomsbranchens forventninger til udviklingen i ejendomsværdi i København er faldet markant de seneste fem år og er nu nede på det laveste niveau nogensinde. Forventningerne til områderne uden for de store byer er omvendt steget betragteligt i samme periode. Det viser EjendomDanmarks forventningsbarometer, hvor København er faldet støt de seneste fem år, mens provinsen er steget.

”Det er måske for tidligt at påstå, at der virkelig er ’party i provinsen’, men der bliver skruet op for musikken. De mellemstore byer tilbyder gode muligheder for at opføre ejendomme med et fornuftigt afkast, og det er der stadigt flere, der begynder at få øjnene op for”, siger Jannick Nytoft, administrerende direktør for EjendomDanmark.

Ejendomsbranchen har særligt høje forventninger til Trekantområdet, men også til landets øvrige mellemstore byer. Forventningerne er derimod dalende til landets fire største byer. For både København, Aarhus og Odense gælder det, at ejendomsbranchen forventer en lavere udvikling i ejendomsværdierne. Forventningerne til Aalborg har som København ikke været målt lavere i fem år.

”Der er stadig størst forventninger til København, men Aarhus og hovedstaden nærmer sig hinanden, da forventningerne til København aldrig har været lavere”, siger Jannick Nytoft.

Faktaboks

På en skala fra -100 til +100 point er ejendomsbranchens forventninger til København faldet med 34 point på fem år. Forventningerne til områderne uden for de store byer er omvendt steget 33 point i samme periode. Aalborg er nede på -34 point, hvilket er det dårligste i fem år. Trekantområdet har for første gang fået positive point, nemlig +6.

Læs webrapport

Se tidligere udgaver af Markedsstatistikken – Forventninger

Kontakt

Adm. direktør Jannick Nytoft, EjendomDanmark, 27 11 20 73, Hent foto

Denne pressemeddelelse blev sendt den 3. juli 2019