Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Tomgangen har toppet

Ejendomsforeningen Danmarks nyeste forventningsundersøgelse viser, at ejendomsbranchen tror på, at tomgangen er på vej ned for alle ejendomstyper.

Færre ledige kontor-, butiks-, bolig- og industriejendomme om et år. Det forventer deltagerne i Ejendomsforeningen Danmarks netop udgivne forventningsundersøgelse. 74 procent af deltagerne forudser lavere tomgang om et år for kontorejendomme.

Deltagerne har også positive forventninger til industriejendommene, hvor tomgangen også menes at have toppet. - I forventningsundersøgelsen for tredje kvartal 2011 ser vi for første gang også positive forventninger til industriejendommene. Det er et tegn på, at det også begynder at lysne for denne del af ejendomsbranchen, siger Torben Christensen, direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

Forventningerne til det totale afkast i 2011 er steget med 0,2 procentpoint siden 2. kvartal 2011 og er nu på 5,5 procent blandt undersøgelsens deltagere. - Der er en fortsat tro på, at fremtiden vil føre et mere positivt marked med sig. Halvdelen af deltagerne forventer endda totale afkast mellem 6 og 8 procent i 2013, siger Torben Christensen.

Aarhus cementerer sin position som næstbedst i Danmark ud fra deltagernes forventninger til de regionale ejendomsværdier. 19 procent af deltagerne forventer, at ejendomsværdierne vil udvikle sig mere positivt i Aarhus end i København i resten af 2011. - Fremtidsperspektiverne for ejendomsmarkedet i Aarhus går i den rigtige retning. Byen er i øjeblikket i en rivende udvikling, og store byggeprojekter er i gang. Det medfører en tro på ejendomsværdierne i fremtiden, siger Torben Christensen. Der er generelt forventninger om, at ejendomsværdierne i København, Aarhus og Trekantsområdet vil udvikle sig mere positivt end i resten af landet.