Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Finanssektorens Pensionskasse kåret som Skandinaviens bedste specialistfond

Finanssektorens Pensionskasse har vundet prisen som den ejendomsinvestor i Skandinavien, der har opnået det bedste afkast på direkte ejede ejendomme over en treårig periode.

IPD European Property Investment Awards 2011 blev uddelt i Amsterdam den 19. maj, og Finanssektorens Pensionskasse (FSP) løb af med den skandinaviske pris for såkaldte specialistfonde. En specialistfond er defineret ved, at fonden som minimum har 70 procent af porteføljen investeret i én specifik ejendomstype.

FSP fik prisen for gennem de seneste tre år at have opnået det bedste totale afkast på direkte ejede ejendomme blandt de skandinaviske ejendomsinvestorer, der er med i IPD’s ejendomsindeks.

FSP har været med i IPD Dansk Ejendomsindeks siden 2000. - Det er en bedrift, at FSP kan markere sig i toppen blandt europæiske ejendomsinvestorer. Det er resultatet af vores målrettede strategi for ejendomsinvesteringer, hvor vi både investerer direkte i danske ejendomme og indirekte i udenlandske ejendomme gennem ejendomsfonde, siger Søren Schjødt-Hansen, der er FSP’s finansdirektør.

Ejendomsinvesteringer udgør i dag 13 procent af FSP’s aktiver, og ejendomme har gennem de sidste 10 år udgjort en væsentlig del af FSP’s investeringsstrategi. FSP har fokus på at sprede investeringsrisici og modvirke effekterne af inflation. Desuden forsøger pensionskassen konstant at holde den rette balance mellem risiko og afkast.

Hos Ejendomsforeningen Danmark ser man positivt på, at det var en dansk investor, der vandt prisen som Skandinaviens bedste specialistfond. - Det er glædeligt, at en dansk investor løb af med den nordiske pris. Der er muligheder for et godt afkast på danske investeringsejendomme, men det kræver en seriøs og professionel tilgang til sine investeringer. Vi er allerede i dag i et andet marked end for bare et par år siden. Det betyder, at investorerne også skal være omstillingsparate. Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå i de kommende år, siger Torben Christensen, direktør i Ejendomsforeningen Danmark. Læs mere om IPD’s prisuddeling på ipd.com. Læs mere om IPD Dansk Ejendomsindeks på ejendomsforeningen.dk/IPD-Dansk-Ejendomsindeks.