Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Behov for en boligminister i den nye regering

Ejendomsforeningen Danmark venter i disse dage spændt på, at de nye ministre udpeges.

Der er en række store udfordringer på boligområdet, som skal løses i den kommende tid. Så organisationen håber meget, at en af disse ministre bliver udpeget som boligminister. Nu hvor folketingsvalget er overstået, ser Ejendomsforeningen Danmark frem til et godt og positivt samarbejde med den kommende regering.

Ejendomsbranchen håber, at den nye regering også får en boligminister, så boligområdet ikke længere er spredt på flere ministerier. - Der er brug for en boligminister, som kan styrke indsatsen på boligområdet.

Vi har behov for langt mere politisk viden på området og en styrkelse af de hertil knyttede faglige embedsmænd/kvinder. Boligområdet har især været kendetegnet ved valgtaktiske og alt for populistiske udmeldinger. Nu er det tid til, at politikerne også trækker i arbejdstøjet og sammen med os andre får ført en række tiltrængte tiltag ud i livet, siger John R. Frederiksen, formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Ejendomsforeningen Danmark forventer blandt andet, at forhandlingerne om en forenkling af boliglejelovene genoptages. - Vores medlemmer sikrer de daglige rammer for mange familiers hverdag i de private lejeboliger. Vi ser derfor frem til, at lejere og udlejere snart kan få en moderne og tidssvarende lejelov at agere ud fra. I den forbindelse ser vi også frem til en række konstruktive forhandlinger her i efteråret om netop denne forenkling og modernisering af reglerne. Det vil være af stor betydning for forhandlingsresultatet, hvis disse forhandlinger ledes af en boligminister, som interesserer sig for området og kan anskue problemstillinger på en nuanceret måde, siger John R. Frederiksen.

Udover selve forenklingen og moderniseringen af boliglejelovene er der også behov for at skabe et incitament til energirenovering af private lejeboliger: - Som det er nu, har en privat udlejer intet incitament til at energirenovere de private lejeboliger, da private udlejere ikke kan være sikre på at få deres omkostninger til en given investering dækket. Lejerne er derimod sikret en energibesparelse på for eksempel varmeregningen. Der skal således skabes en balance, så en energirenovering både er til gavn for udlejer og for lejer – ganske som det er tilfældet på det almene område, siger John R. Frederiksen.