Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Nyt fra pressen

Forgyldte investorer ser realiteterne i øjnene: Afkastet fra danske ejendomme falder med 20 milliarder

26.06.2019 Finans.dk, Jakob Martini

En ny undersøgelse fra EjendomDanmark viser, at udfordringer med lejligheder og butikker får danske investorer til at sænke forventningerne til afkastet markant. Ifølge ejendomsinvestorernes egne forventninger er der nemlig udsigt til, at afkastet på udlejningsejendommene i år falder med 20 milliarder kroner.

"Det går ned ad bakke i forhold til ejendomme som investering. Når man kigger på de hårde tal, så var der sidste år et afkast på 70 milliarder kroner, og i år er forventningen fra markedsaktørerne, at afkastet falder med ca. 20 milliarder kroner," siger administrerende direktør i EjendomDanmark, Jannick Nytoft.  

Tallene stammer fra en forventningsundersøgelse fra EjendomDanmark.

Frygt for indgreb bremser handler med boligudlejningsejendomme

26.06.2019 Børsen, Ejendomme, side 4, Knud Teddy Rasmussen

Den uafklarede situation omkring den såkaldte moderniseringsregel spreder usikkerhed på markedet, og det har fået handlen med boligudlejningsejendomme til at bremse op. Et muligt kommende, politisk indgreb i form af en ændring af paragraf 5, stk. 2-reglen i boligreguleringsloven er stærkt medvirkende til en opbremsning i handlen med boligudlejningsejendomme. Indgrebet kan føre til, at ejerne fremover fratages muligheden for at hæve huslejen, når de har moderniseret fraflyttede lejligheder.

”Der er selvfølgelig stadig dem, der siger, at hvis prisen er rigtig, så køber vi. Men der er også transaktioner, der sættes på pause, fordi hverken køber eller sælger kan overskue situationen. Sådan er det jo altid, når man varsler et politisk indgreb,” siger administrerende direktør og partner i Colliers International Danmark, Peter Winther.

Storbyer efterlyser indgreb over for Airbnb

25.06.2019 Ejendomswatch.dk, Ritzau

Portalen Airbnb skal pålægges strammere krav, da den fjerner boliger fra indbyggerne i byerne, som i stedet går til turister. Sådan lyder det i en fælles udtalelse fra ti europæiske storbyer, der beder EU om hjælp til at løse problemstillingen. Udtalelsen er fra Amsterdam, Barcelona, Berlin, Bordeaux, Bruxelles, Krakow, München, Paris, Valencia og Wien.

"Europæiske byer mener, at boliger først og fremmest skal bruges til at bo i. Mange byer kæmper med alvorlig boligmangel. Når lejligheder kan benyttes til den mere lukrative udlejning til turister, forsvinder de fra boligmarkedet. Samtidig bliver ejendomspriserne skubbet yderligere i vejret, og boligsituationen for byboerne bliver dårligere," lyder det i en fælles udtalelse fra de ti byer.

I Danmark blev der i april vedtaget en lov om privat boligudlejning i Folketinget. Ifølge den nye lov må man udleje sin private bolig op til 70 dage årligt, hvis udlejningen sker gennem en platform, der samarbejder direkte med de danske skattemyndigheder. Hvis der er tale om enkelte værelser eller sommerhuse, må de udlejes hele året.

Blackstone vil gyde olie på oprørte vande

25.06.2019 Min-andelsbolig.dk, Sten Thorup Kristensen

Den amerikanske kapitalfond Blackstone har med sin adfærd sendt det danske boligmarked ud i høj sø. Blackstone har opkøbt en række ejendomme og forsøgt at få beboerne til at flytte ud, så lejlighederne kan blive renoveret og genudlejet til højere husleje. Det fik et flertal i Folketinget til at ønske en stramning af reglerne for netop huslejeforhøjelser efter renoveringer. Udsigten til denne lovændring har betydet en opbremsning i handlerne med ældre boligejendomme.

Blackstone opererer i Danmark gennem datterselskabet 360 North, som lige har fået ny direktør, Lars Pærregaard. I et program på DR’s P1 er Lars Pærregaard kommet med et konkret løfte: At man ikke længere vil tilbyde lejere penge for at fraflytte.

”Jeg kan forstå, at denne her form for tilbud kan skabe ubehag eller være lidt for direkte, også selvom der er nogle lejere, der rent faktisk har takket ja til sådanne tilbud, og derfor har jeg også stoppet denne form for uopfordrede tilbud, og det vil jeg ikke acceptere fremadrettet,” sagde Lars Pærregaard ifølge EjendomsWatch.dk til P1.