Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Nyt fra pressen

PFA runder 100 mia. kr. i ejendomme og alternative investeringer

17.10.2019, Ejendomswatch.dk, Daniel Hedelund

Pensionsselskabet PFA har investeret voldsomt i såkaldte alternative investeringer og ejendomme, heriblandt solceller og havvindmølleparker. Således havde pensionsselskabet ved udgangen af september i år anbragt 103 milliarder kroner i netop ’alternative investeringer og ejendomme’. På under 10 år er eksponeringen steget fra 20 milliarder kroner og er gået fra at udgøre 8 procent af de forvaltede pensionskroner til knap 20 procent. Det giver god mening, at PFA kigger mod ejendomme og klimainvesteringer, fortæller PFA-topchef Allan Polack:

"Vi har set ind i en verden, hvor renterne har været faldende og nu er blevet ekstremt lave. Vi tror på, at de vil forblive lave i meget lang tid. Nu er det ikke bare de korte renter, men også de lange, der er kommet ned i negativt territorium," siger han.

Alment boligbyggeri når højeste niveau siden 2013

17.10.2019, Politikenbyrum.dk, Johannes Kaas Fallesen

Det almene boligbyggeri er rødglødende. Ikke siden 2013 er der blevet bygget så mange almene boliger som netop nu. Det viser tal fra Transport- og boligministeriet. Flere af landets største aktører på det almene boligområde bekræfter den stigende aktivitet, men fortæller samtidig, at der sagtens kunne bygges mere, hvis man skulle tilfredsstille efterspørgslen.

AAB, en af de største, almene boligselskaber i København, har foreløbigt planer om 820 nye lejemål i København og omegn inden 2022. Christian Høgsbro, adm. direktør hos AAB, håber, at selskabet kan få lov at bygge endnu flere boliger:

”Vi ser gerne, at andelen af nybyggeri forhøjes væsentligt, da vi oplever en kæmpe efterspørgsel efter betalige boliger i København. Dog oplever vi også, at der er stigende interesse for at samarbejde med os fra de private aktører, hvilket giver mig anledning til at tro på en øget byggeaktivitet fra vores side i de kommende år,” siger han.

Rapport: Storbyer vil tiltrække halvdelen af befolkningen

16.10.2019, Finans.dk, Lars Nielsen

Det er eftertragtet at bo i byer som København, London og New York og interessen for at bosætte sig i storbyerne vil kun fortsætte. Således vil mere end halvdelen af jordens befolkning have søgt mod storbyerne i 2030, vurderer det uafhængige, internationale analyseinstitut Euromonitor International. I Danmark har både København og Aarhus oplevet en markant nettotilflytning siden finanskrisen, hvilket har fået boligpriserne særligt i København til at skyde i vejret. Flere storbyer udvikler sig til såkaldte 'megalopolises', som igen vil tiltrække endnu flere mennesker, vurderer analyseinstituttet.