Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Nyt fra pressen

Lejere risikerer at betale dobbelt: - Det er misbrug af penge

22.08.2019, a4nu.dk, Lars Granerud

Danske Lejere mener, at udlejere misbruger de penge, der er afsat til at sikre løbende renovering af landets lejeboliger. Danske Lejere har nu rettet henvendelse til Grundejernes Investeringsfond, som administrerer pengene. Ifølge Jørgen Dyrholm Jensen, driftschef hos Danske Lejere, kan den manglende kontrol med pengene føre til ulovlige huslejestigninger. Han mener, at det kræver en lovændring, hvis der skal styr på udlejernes brug af fondsmidlerne.  

“Alle betaler ind til vedligeholdelses-konti, så når penge fra de konti også bruges sammen med forbedring af enkeltlejemål, så påvirker det huslejen i en § 5.2 fastsættelse, siger han.

EjendomDanmark mener ikke, at der foregår et misbrug med fondsmidlerne i dag. Pengene må slet ikke må bruges på renovering, men kun vedligeholdelse, siger juridiske direktør i EjendomDanmark, Morten Østrup Møller:

“Udlejers pligt til at vedligeholde er ultimativ, så udlejer kan ikke undgå at vedligeholde lejemålene. Derfor har det ikke indflydelse på en ny husleje, som skulle fastsættes efter en renovering og ved en ny indflytning. (..) Hvis man mener, at ens leje i det tilfælde er sat for høj, så har vi huslejenævnet til at håndtere de sager.”

Mere uddannelse skal sikre fremtiden for ejendomsbranchen

21.08.2019, Ejendomswatch.dk, Julie Thomsen

Der er et stort behov for nyt blod i ejendomsbranchen. En stor årgang går snart på pension, så der mangler kvalificeret arbejdskraft - ikke kun i ejendomsbranchen, men i hele det danske erhvervsliv. Jannick Nytoft, Adm. Direktør i EjendomDanmark, mener, at det er vigtigt at gøre ejendomsbranchen synlig for offentligheden, så flere er opmærksomme på branchen, ligesom at det er nødvendigt at være til stede på uddannelserne, så flere studerende kommer i praktik- og vælger at uddanne sig inden for ejendomme, samt efteruddannelse af de medarbejdere, der allerede er i branchen.

"Det er klart, at det er en del af den større fortælling, vi skal ud med til omverden; altså hvad er ejendomsbranchen? Er det sådan noget lidt støvet, kedeligt noget på et lille kontor, eller er det faktisk også en spændende verden, hvor man oplever både kommercielle, økonomiske og juridiske udfordringer, man skal løse. (..) Ideelt set ville der også være en uddannelse, som var målrettet ejendomsbranchen,” siger han.

Ejendomdanmark samarbejder med erhvervsakademierne om at tilbyde en uddannelse som ejendomsadministrator og tilbyder også efteruddannelse gennem organisationen til medarbejdere i branchen.

Blackstone forsvarer danske ejendomsinvesteringer

21.08.2019, Ejendomswatch.dk, Julie Thomsen

Kritikken har haglet ned over kapitalfonden Blackstone de seneste måneder. Nu svarer de igen på kritik fra boligminister Kaare Dybvad (S), der har annonceret, at han vil arbejde på at ændre paragraf 5,2, der gør det muligt at opkøbe og renovere ejendomme for at opnå hurtig profit. Blackstone er en langsigtet investor i Danmark og overholder den danske lovgivning, siger Blackstone.

"Vi er enige i, at det lave udbud af lejeboliger i København skal adresseres, og det er derfor, vi bringer nye boliger på markedet, mens vi fortsætter med at investere i ejendommene og dermed øger bæredygtigheden og bidrager til den lokale økonomi," skriver Jean Ahlefeldt-Laurvig, talsperson for det Blackstone-ejede 360 North Property Management, som Blackstone opererer gennem i Danmark.

Et ekspertudvalg kigger på, hvordan 5,2-loven om boligrenovering kan ændres.