Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Nyt fra pressen

EjendomDanmark advarer mod indgreb mod udenlandske investorer

16.01.2019 Finans.dk, Jørgen Bendsen

EjendomDanmark advarer mod forhastede indgreb mod udenlandske investorer, efter at flere partier i Folketinget har efterlyst værktøjer mod investorer, der går efter den hurtige gevinst. Et forslag om at begrænse renoveringsmulighederne blev præsenteret i Folketinget torsdag, men det forslag advarer EjendomDanmark mod.

”Hvis vi fjerner de nuværende regler om gennemgribende renoveringer for at gøre danske boliger mindre attraktive for udenlandske investorer, så vil vi ramme danske investorer og almindelige pensionsopsparere ganske alvorligt – og samtidig forhindre en løbende modernisering af de danske udlejningsboliger. Det kan ingen være interesseret i,” siger administrerende direktør i Ejendomdanmark, Jannick Nytoft.

OECD i klar melding til Danmark: Sænk topskatten og drop lavere arveafgift

16.01.2019 Børsen, side 14-15, Kenneth Praefke

 I en ny rapport fra den økonomiske samarbejdsorganisation OECD vurderes det, at topskatten i Danmark bør sænkes. OECD mener, at det er uhensigtsmæssigt, at regeringen har sænket arveskatten, så familier, der overdrager en virksomhed til den næste, slipper billigere i arveskat end andre. I 2017 blev det vedtaget at sænke arveskatten fra 15 til 5 procent, men OECD mener, at den beslutning bør trækkes tilbage.

"Forskning har vist, at ledelseskvaliteten og profitten har tendens til at blive lavere, når arvinger tager over. Så sådanne differentierede skattesatser øger ikke kun risikoen for smuthuller, men fastlåser også kapital i virksomheder, der klarer sig dårligt, hvilket forhindrer re-allokering til mere produktive formål," skriver OECD i rapporten.

EL: Det skal være mere attraktivt at isolere loftet end at udskifte køkkenet

16.01.2019 Altinget.dk, debatindlæg, Søren Egge Rasmussen (klima- og energiordfører hos Enhedslisten)

Ifølge Søren Egge Rasmussen bør Danmark gøre mere for at nedbringe energiforbruget i de private husholdninger. Han mener, at energimærket fremover aktivt skal bruges til husejere efter en hushandel. Nedbringelsen af energiforbruget i boliger er væsentligt, når Danmark senest i 2050 skal nå frem til at være et nulemissionssamfund. I den forbindelse mener Søren Egge Rasmussen, at vi også bør fokusere mere på de private husholdninger.

”Det er nemmere at arbejde med energibesparelser i store bygninger og i industrien, så energibesparelser i de private husholdninger er overladt til sig selv,” skriver Søren Egge Rasmussen.

Prisfaldet tager fart: Over 3 pct. skåret af lejlighedspriserne på tre måneder

16.01.2019, Finans.dk, Lars Nielsen

Nye tal fra Home og Danske Bank viser, at prisfaldet på ejerlejligheder har taget yderligere fart. I 4. kvartal sidste år faldt priserne på ejerlejligheder i København med 3,5 procent. I Aarhus så det værre ud, hvor prisfaldet på ejerlejligheder var 3,8 procent. Danske Bank og Home har netop offentliggjort sit ejerlejlighedsindeks, som er en præcis indikator for, hvordan boligmarkedet har det, og det viser altså, at lejlighederne er hårdt ramt.

”Det peger på en mindre interesse for at købe projektlejligheder end de foregående år. Aktiviteten er stadig væsentligt højere end i kriseårene, hvor projektsalget gik i stå,” konstaterer Home.