Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Nyt fra pressen

"Kæmpe uskik at politikerne lovgiver med tilbagevirkende kraft"'

18.02.2019 Børsen, side 12-13, Troels Beha Pedersen og Peter B. Rasmussen

Det kommer til at ramme danske pensionskasser, kapitalfonde, ejendomsfonde og helt almindelige private investorer, der har købt ejendomme i København i god tro, hvis flertallet udenom regeringen bestående af Socialdemokratiet, DF, SF og Enhedslisten lykkes med at ændre reglerne for gennemgribende modernisering af lejeboliger.

"Det er en kæmpe uskik, at politikerne lovgiver med tilbagevirkende kraft, for gør man det, så ved man ikke, hvad man skal stole på i fremtiden. I et lille land som Danmark, der har man behov for, at man kan stole på politikerne, og når man lovgiver med tilbagevirkende kraft, så mister markedet tillid til politikerne," siger administrerende direktør i EjendomDanmark, Jannick Nytoft.

Jannick Nytoft fremhæver, at 94 procent af private udlejningsboliger anslås at være på danske hænder.

"Vi skal altså lige huske på, at mange af de penge, der bliver investeret i renoveringer af lejligheder, er almindelige penge fra danske pensionskasser, så et indgreb vil betyde, at ganske almindelige danskere vil miste penge på et indgreb både direkte på deres pensionsopsparing og i form af, at udenlandske investorer mister tillid til Danmark."

Politisk flertal varsler usædvanligt indgreb mod udenlandske kapitalfonde

17.02.2019 Berlingske.dk, Henrik Jensen og Michael Alsen

Et flertal udenom regeringen bestående af DF, Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten vil dæmme op for udenlandske kapitalfondes opkøb af københavnske boliger ved hjælp af et hasteindgreb. Man vil fordoble beløbet, som en udlejer skal bruge på en gennemgribende renovering af et lejemål. Et udvalg bestående af relevante aktører fra ejendomsbranchen skal samtidig finde en permanent løsning.

”Det vil betyde, at tocifrede milliardbeløb vil forsvinde i den blå luft, fordi pensionskasser og andre private investorer er nødt til at nedskrive deres ejendomme med det samme. En ejendom bliver jo mindre værd, hvis det pludselig ikke kan betale sig at modernisere den,” siger administrerende direktør i EjendomDanmark, Jannick Nytoft.

Ejendomsbosser raser mod politisk indgreb på boligmarkedet: Kan koste tocifret milliardbeløb

18.02.2019 Børsen, side 12-13, Troels Beha Pedersen og Peter B. Rasmussen

Hvis DF, Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten lykkes med at gennemføre det bebudede hasteindgreb, der  skal forhindre huslejestigninger efter gennemgribende moderniseringer, får det store konsekvenser for flere danske ejendomsselskaber. Christian Fladeland, der er administrerende direktør hos Heimstaden, siger, at firmaets samlede portefølje tre milliarder kroner står til at miste fem procent af værdien svarende til 150 millioner kroner. Derudover vil der være et tab på ti procent af egenkapitalen.

"Vi har underskrevet vores forretningsplaner på de boligejendomme i henhold til, at vi kunne modernisere efter de gældende regler. Vi er naturligvis bekymrede for, at der skulle være en politisk velvilje til at ændre reglerne," siger Christian Fladeland.

Kaare Dybvad: Uden lighed giver boligpolitikken ikke mening

18.02.2019 Altinget.dk, Kaare Dybvad (boligordfører, S)

Forskellen mellem rig og fattig vokser i de store byer. Hvis den socialdemokratiske boligpolitik skal give nogen mening, skal man forsøge at stoppe den udvikling og undgå, at København ender som Stockholm eller London, skriver boligordfører Kaare Dybvad i et debatindlæg.

”Den store boligpolitiske udfordring i det kommende årti bliver at skabe blandede boligområder. Det kan lyde nemt, men i ambitionen ligger også en kamp imod en tendens til, at man gerne vil bo sammen med folk, der minder om en selv. Det er ikke bare sådan, mennesker ofte har det, det er også sådan, vi har planlagt vores byer.”