Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Nyt fra pressen

Nye regler for udbetaling rammer salget af boliger

Det nye krav om, at boligkøbere ikke må låne til hele boligen, men selv skal komme med mindst 5 procent, har allerede ramt boligmarkedet.

Det nye krav om, at boligkøbere ikke må låne til hele boligen, men selv skal komme med mindst 5 procent, har allerede ramt boligmarkedet. Det viser en ny undersøgelse fortaget af Nordea. Særligt førstegangskøbere er blevet påvirket af reglen.

”Skal man købe en bolig til f.eks. 2 mio. kr., betyder 5 pct.-reglen, at man skal stille med godt 100.000 kr. For mange boligkøbere tager det lang tid at spare et beløb af den størrelsesorden op. Eftersom 5 pct.-reglen først blev vedtaget i juni 2015, betyder det, at nogle boligkøbere kan være kommet i klemme, fordi de ikke har haft tid nok til at indrette sig på den nye regel,” siger boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann.

Hun forventer en husprisstigning i 2016 på knap 3 procent.

29.01.2016 Jyllands-Posten, erhverv, side 3, Lars Nielsen

Banken siger nej til hver 10. hushandel

Ejendomsmæglerkæden EDC har lavet en undersøgelse, der viser, at 11 procent af bolighandlerne aldrig bliver til noget, fordi bankerne siger nej.

Tallet er faldet i løbet af finanskrisen fra henholdsvis 18 og 16 procent i 2012 og 2010.

”Der er flere grunde til, at bankerne siger nej til nogle. Dels er der dem, der har en urealistisk forventning om, hvad de kan købe for, og dels er der dem, der finder et hus inden for det prisleje, de er godkendt til, men hvor huset falder på nogle andre faktorer såsom stand eller beliggenhed,” siger kommunikationschef i EDC Jan Nordmann.

29.01.2016 Jyllands-Posten, erhverv, side 3, Michelle Hansen

Transaktionsvolumen ramte 47 mia. kr. i Danmark i 2015

Nye tal fra DTZ Egeskov & Lindquist viser, at der i 2015 blev handlet i investeringsejendomme for cirka 47 milliarder kroner.

Det er en stigning på cirka 45 procent i transaktionsvolumen i forhold til 2014. Der har været en kontinuerlig fremgang i fem år i træk, hvilket tyder på stabilitet og bæredygtighed i fremgangen.

”Man fristes til at sige, at Danmark har taget det lange, seje træk i vejen mod en normalisering af markedet efter finanskrisen,” siger direktør og seniorpartner hos DTZ Henrik Lyngskjold.

28.01.2016 EstateMedia.dk

København blandt de fem bedste europæiske byer at investere i

Ifølge rapporten Emerging Trends in Real Estate Europe, der er udarbejdet af PWC og Urban Land Institute, er København blandt de fem førende investeringsbyer i Europa.

Særligt roses København for at have en god dynamik i form af vækstpotentialet hos især den yngre del af befolkningen.

”Vi synes jo selv, at København er verdens bedste by, men derfor er det selvfølgelig glædeligt, at andre deler vores holdning. Det gælder ikke mindst, når projekter hvor vi selv er med til at præge udviklingen, som Kødbyen og BLOX, er nævnt som begrundelse for kåringen,” siger overborgmester Frank Jensen.

28.01.2016 EstateMedia.dk