Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Nyt fra pressen

V: Planloven er en spændetrøje for vækst

I dette debatindlæg gør Venstres landdistrikts- og øordfører, Thomas Danielsen, op med planloven.

I dette debatindlæg gør Venstres landdistrikts- og øordfører, Thomas Danielsen, op med planloven. Han mener, at et opgør er, hvad der skal til, hvis ikke Danmark skal fastholde Europa-rekorden i vandring fra land til by. Danielsen påpeger, at planloven begrænser den kommunale frihed og udviklingen af gode projekter. Han ser planloven som utidssvarende og en af de største udfordringer for at skabe vækst og arbejdspladser i landdistrikterne, fordi den tvangsflytter væksten og virkelysten ind til de større byer.

Danielsen forklarer, at det der sætter gang i lokalsamfundet, er frihed til udvikling af nye erhverv og projekter, og at det derfor er afgørende, at vi får liberaliseret planloven og derved åbner op for udvikling i landdistrikterne. Frihed er en forudsætning for, at landdistrikterne kan udvikle sig i en positiv retning.

Planloven spænder ben for mennesker med succes, der gerne vil bo i landdistrikterne, og derfor ønsker han et opgør med loven mod en positiv udvikling i hele landet.

26.01.2016 Altinget.dk, debat, Thomas Danielsen (Venstres landdistrikts- og øordfører)

3 pct.-lånet danser dødedans

Mandag eftermiddag blev de 30-årige 3-procentsobligationer i Nykredit, Realkredit Danmark og Nordea Kredit handlet til en kurs over 100.

Mandag eftermiddag blev de 30-årige 3-procentsobligationer i Nykredit, Realkredit Danmark og Nordea Kredit handlet til en kurs over 100. Derfor kan de flere tusinde danske boligejere, der i denne uge skal overveje, om de skal udnytte opsigelsesfristen og lægge deres boliglån om, kurssikre deres nye lån til rekordkurser. Gennemsnitskursen ligger stadig på 99,85, og der er derfor ganske kort vej, før lånet når kurs 100 og ikke længere udstedes.

”Der er kørt flere handler igennem vores system til kurs 100, men der må være tale om mindre handler, da det ikke har trukket gennemsnitskursen over 100,” siger boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann.

26.01.2016 Jyllands-Posten, erhverv, side 8, Lars Nielsen

Realkredit: To givtige boliglån på hylderne

Der er nu mere at tænke over for de boligejere, der skal refinansiere deres etårige rentetilpasningslån.

Der er nu mere at tænke over for de boligejere, der skal refinansiere deres etårige rentetilpasningslån. Mandag steg kursen på de fastforrentede lån nemlig en smule. Mens det 30-årige 3-procentslån er kommet helt op i kurs 99,75, er lånet med 2,5 procent nu oppe i kurs 96,50. Begge lån vil give et lavt kurstab og gavne boligejerne.

”Med opsigelsesfrist lige om hjørnet kommer kursstigningen på et belejligt tidspunkt for boligejere og virksomheder med en kommende rentetilpasning. Så hvis man har overvejet at skifte sit rentetilpasningslån ud, kan det måske give den sidste medvind til at tale med rådgiveren om et skifte,” siger seniorøkonom i Nykredit Jeppe Borre.

26.01.2016 Berlingske Business, side 8, fmj

Virksomheder stiller flere krav til deres domiciler

Flere og flere virksomheder stiller større krav til de kvadratmeter, de indkvarterer sig på.

Flere og flere virksomheder stiller større krav til de kvadratmeter, de indkvarterer sig på. De tænker på beliggenhed, indretning, indeklima, effektive kvadratmeter og ”kant”. Udviklingen på erhvervslejemarkedet er gået fra at være på udlejers præmisser til nu at være på lejers præmisser. Sådan lyder det fra ejendomsrådgiver Marie Helms.

”Lejerne har hidtil underlagt sig udlejer, men det gør de ikke mere (…) De udlejere der har størst succes, er dem, der har forstået deres lejere. Det er de ejendomme, der er mest effektivt indrettet, der ryger først. Og lejerne går mindre på kompromis. Det betyder også, at man ikke behøver at forære sin ejendom væk, hvis man matcher lejerens behov,” siger ejendomsrådgiver i DTZ Egeskov & Lindquist Marie Helms.

26.01.2016 Jyllands-Posten, erhverv, side 16 og 17, Mette Wallach

Moms af byggegrunde

Landsskatteretten har i en ny afgørelse tilsidesat Skats og Skatterådets praksis for, hvornår ejendomme skal anses for momspligtige byggegrunde.

Landsskatteretten har i en ny afgørelse tilsidesat Skats og Skatterådets praksis for, hvornår ejendomme skal anses for momspligtige byggegrunde. Salg af fast ejendom er som udgangspunkt fritaget fra moms, men siden 2011 har momspligtige virksomheder dog haft pligt til at betale moms ved salg af nye bygninger eller byggegrunde.

Efter indførelsen af de nye regler har Skat og Skatterådet afgivet et stort antal bindende svar om forståelsen af momsreglerne, og har her fortolket begreberne bygning og byggegrunde meget bredt, sådan at området for momspligten er blevet væsentligt udvidet. Blandt andet for dem der køber med henblik på nedrivning.

Landsskatterettens afgørelse fastslår nu, at en grund ikke er en byggegrund, når den sælges med bygninger.

26.01.2016 Jyllands-Posten, erhverv, side 17, Peter Nordentoft