Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Nyt fra pressen

Hvor kan man sætte en altan?

Københavns Kommune og dets borgere ønsker mange flere altaner i gaderne.

Altaner medfører højere boligkvalitet, mere byliv og en højere grad af tryghed, fordi der kommer flere øjne i gaden. Men altanernes dimensioner har betydning for hvor meget sollys de stjæler fra underboen. Derfor er kommunen ved at få lavet en beregner, som skal gøre processen med godkendelse af altaner mere enkel. I bevaringsværdige ejendomme er facaden dog mindst lige så vigtig at beskytte som underboens lysindfald.

”Man kan ikke lave arkitektur ud fra et regneark. Balkonerne er loger i gadens teater. Derfra ser man og bliver set. Der er færre lovovertrædelser i en gade med altaner. Der skal være mange flere altaner i København, men de må tilpasse sig facaden,” siger arkitekt Bente Lange.

09.02.2016 Politiken Kultur, forsiden, Karsten R.S. Ifversen

Konservative om udskudt reform: Tilståelsessag for minister

Regeringen vil udskyde forhandlingerne om nyt system for ejendomsvurderinger til efter sommer.

Konservative mener, at systemet skal ændres fuldstændigt i stedet for blot at laves om. Planen var ellers at have en løsning her til foråret.

”Det er en ren tilståelsessag af skatteministeren. Det er ganske enkelt ikke muligt at lave et retfærdigt vurderingssystem. Derfor må man benytte lejligheden til at tænke boligskatterne forfra,” siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K), og fortsætter:

”Vi går ind for et system, hvor ingen skal betale skat af at bo i deres hus. Dermed kan vi afskaffe alle ejendomsskatter og i stedet beskatte, når man har solgt sin bolig med gevinst”

09.02.2016 jp.dk, politik, ritzau

Danskernes tro på højere huspriser er urokkelig

Nykredit måler huspristilliden hver måned og den er steget fra indeks 23,6 i december til indeks 25,9 i januar.

Således forventer flere danskere stigende boligpriser i det kommende år. Chefanalytiker i Nykredit Tore Stramer hæfter sig ved, at såvel de korte renter som de lave renter ligger på et meget lavt niveau, og at det svage økonomiske opsving har bredt sig til flere af landets regioner.

”Det understøtter beskæftigelsen på tværs af landet med stigende indkomster og jobsikkerhed til følge. Det er en kraftig medvirkende forklaring på, at 2015 bød på det højeste antal bolighandler siden 2007, samtidig med at stigningen i boligpriserne har bredt sig ud i landet fra de store byer,” siger chefanalytiker i Nykredit Tore Stramer.

08.02.2016 Finans.dk, privatøkonomi, Peter Simonsen