/ Nyheder / Høringssvar til boligforliget

Høringssvar til boligforliget

EjendomDanmark har netop afleveret et høringssvar til de tre forslag om ændringer i boligreguleringsloven, lejeloven og andelsboligloven. 

Af

EjendomDanmark har afleveret høringssvar til boligforliget. Foto: Roland Magnusson, istock

EjendomDanmark har netop afleveret høringssvar til tre forslag om ændringer i boligreguleringsloven, lejeloven og andelsboligloven. 

Se lovforslagene her

EjendomDanmark støtter en mangfoldig by og tryghed omkring lejeboliger. Det står dog uklart, hvilke udfordringer præcist som tiltagene skal løse. Forliget betyder anseelige tab for særligt de langsigtede investorer i ejendomsbranchen samt for andelsboligforeningerne, mens nye og måske kortsigtede investorer kan træde ind på markedet til lavere priser.

Den juridiske udformning af boligforliget gør en kompliceret boliglovgivning endnu mere kompliceret. Lap på lap gør lovgivningen hverdagen på boligmarkedet endnu mere uoverskuelig for både lejere, udlejere og andelshavere.

Det er ligeledes vores vurdering, at regelændringerne angående nye energistandarder uden en rimelig implementeringsperiode betyder, at færre ejendomme bliver energirenoveret, hvilket er negativt ift klimaindsatsen og vil betyde et tab i vækst og beskæftigelse.

Endeligt vurderer EjendomDanmark, at nogle af tiltagene angående huslejenævn kan betyde øget bureaukrati og længere ventetider.

Læs høringssvaret her

Mere om 5,2

EjendomDanmark samler her på denne side information om moderniseringsparagraffen 5,2.

Se mere her