Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Konference om skybrud

Onsdag den 8. juni 2016 holdt Ejendomsforeningen Danmark en halvdagskonference, hvor vi satte fokus på problemstillingerne omkring skybrud.  

Teknologi og metoder til at vælge, hvor oversvømmelser sker
Vi har de sidste 10 år set en kraftig stigning i antallet og kraftigheden af oversvømmelser fra regn. Havet er også begyndt at vise tænder. Vi må forvente, at det bliver værre i fremtiden. Samtidigt har vi fået værktøjer, der viser præcist, hvor oversvømmelserne vil ske, og som kan beregne, hvordan vi flytter dem fra et sted til et andet. Oplægget vil fokusere på, hvilke overvejelser man skal gøre sig, og hvilke teknologier der virker bedst.
Professor Karsten Arnbjerg-Nielsen, DTU Miljø

Teknisk risikovurdering af ejendommen
For at afklare hvilke tiltag som evt. skal foretages for at sikre ejendommen mod skader ved skybrud, foretages en teknisk risikovurdering. Hvordan analyseres og prioriteres konkrete løsninger for skybrudssikring af ejendomme.
v/ partner Jacob Lemche, Peter Jahn & Partnere

Anvendelse af lejelovgivningen i forbindelse med tiltag mod skybrud

Hvordan kan udlejer anvende lejelovgivningen til at finansiere tiltag, der modvirker skade ved skybrud. Indlægget vil bl.a. omfatte udlejers mulighed for at anvende udvendig vedligeholdelseskonto, forbedringsforhøjelse m.v.
Advokat Troels Flethøj Thygesen, Jordan|Løgstrup

Klimaudviklingen– hvordan påvirker det forsikringen?
Vi har gennem det seneste årti set stigende antal vejrligsbegivenheder med store
forsikringsmæssige udbetalinger - og klimamodellerne siger, at det fortsætter! Hvordan påvirker det forsikringen, og hvad kan man gøre? 
Skadedirektør Brian Wahl Olsen, Alm. Brand

Juridiske udfordringer i kølvandet på et skybrud
Hvorledes skal en bygningsejer forholde sig efter et skybrud i forhold til sit forsikringsselskab og i forhold til lejerne, og hvilke risici er der, hvis man ikke tager skimmelsvampesager alvorligt.
v/ advokat Marie Louise Pind, Pind & Partnere Advokater

Konsekvensen af en skybrudsskade
Hvad er reglerne mht. afhjælpning, og hvem må tage aktion. Hvornår opstår der problemer med bakterier og skimmelsvampe, og hvordan undersøges dette. Hvordan skal en bygning, som har været udsat for et skybrud, renoveres. Hvad er konsekvensen hvis renoveringen ikke udføres korrekt.
v/ d
irektør og bygningsingeniør Mikael Østergaard Hansen, ØSTERGAARD bygge & indeklimateknik a/s