Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Shoppingcentre stormer frem

Rygterne om butiksdød er overdrevne, og der er rift om de ledige kvadratmeter i landets shoppingcentre. Særligt de mellemstore shoppingcentre er eftertragtede hos butikslejerne.

Det går fremad for de danske shoppingcentre, hvor det er blevet nemmere for udlejerne at afsætte ledige butikslokaler. En ny undersøgelse foretaget af EjendomDanmark viser, at udlejningsprocenten er steget med gennemsnitligt ét procentpoint det seneste kvartal, og med det er tomgangen for shoppingcentre nu nede på 5,4 procent.

Fremgangen hænger sammen med, at man i centrene har gjort mere for at gøre sig attraktive for kunderne, siger EjendomDanmarks administrerende direktør, Jannick Nytoft:

”De seneste år har en del centre lagt sig i selen for at tilbyde kunderne noget ekstra. Der er for eksempel blevet etableret områder med et større og mere varieret udbud af restauranter og caféer”, siger han.

Læs pressemeddelelse af 12. marts

EjendomDanmark er valgt som dataindsamler til de nye offentlige vurderinger for erhvervsejendomme. Vores mål er at få et mere retvisende system for vurderinger gennem frivillig og nem indberetning af markedsdata. 

Læs mere
Se en oversigt over de virksomheder, der allerede indberetter

 

Vi har brug for din mening: Bliv en del af vores Ejendomspanel

Vil du være med til at sætte fokus på de sager og dagsordener, der er vigtige for ejendomsbranchen? Så kan du tilmelde dig EjendomDanmarks nye Ejendomspanel. Som paneldeltager vil du årligt modtage tre til seks online spørgeskemaer, og emnerne vil variere fra gang til gang. 

Læs mere om Ejendomspanelet og tilmeld dig

Juridisk rådgivning lukket de tre dage før påske

EjendomDanmarks juridiske rådgivning holder lukket den 15., 16. og 17. april.

Overpris på grund af fejlbehæftet valuarvurdering

Højesteret tilsidesatte valuarvurdering, hvorved køber havde krav på tilbagebetaling af overpris på 1.100.000 kr. Sagen angik, om køberne af en andelsbolig havde betalt overpris, fordi ejendommens værdi var ansat for højt af en valuar. Valuarvurdering var foretaget kort tid efter andelsboligforeningens køb af ejendommen.

Læs mere

Få styr på sikkerheden med et gratis sikringstjek

Nu giver EjendomDanmark dig mulighed for at få styr på sikkerheden i dine erhvervs- og boligejendomme med et gratis sikringstjek fra Telesikring. Telesikring er Danmarks største danskejede sikringsvirksomhed og har i mere end 50 år sikret store og små virksomheder og ejendomme i hele Danmark.

Læs mere

Gå direkte til Telesikring på indkøbsportalen

MIPIM: Fokus på investeringer og klima

I sidste uge samledes ejendomsbranchen i Cannes ved den årlige messe: MIPIM. Tilslutningen var stor i år. 26.800 deltagere fra 100 lande lagde vejen forbi, og det er det højeste antal siden 2008. Adm. direktør fra CEJ, Anne Marie Oksen, hæfter sig ved, at messen emmede af stor optimisme og mod på investeringer i blandt andet Danmark.

Læs mere

EA-uddannelsen har ændret form og er blevet mere fleksibel

Fleksibilitet er et nøgleord i den nye opbygning af EjendomDanmarks EA-uddannelse, der er gået fra klassisk klasseundervisning til "blended learning". Det betyder, at undervisningen primært foregår på den digitale platform Moodlerooms, hvor de studerende følger et veltilrettelagt studieforløb. 

”I begyndelsen var jeg ret skeptisk, fordi jeg egentlig er mest til klassisk klasseundervisning, men det nye fungerer godt ...”, fortæller Karin Nielsen, ejendomsadministrator hos TopDanmark Ejendom og studerende på EA-uddannelsen.

Læs mere om de nye muligheder på EA-uddannelsen

Hensyn til Airbnb går forud for tilsyn med presset boligmarked

Regeringen har fremsat det sidste af tre lovforslag, der skal udmønte aftalen om dele- og platformsøkonomi. Der åbnes for en uhensigtsmæssig udlejning af boliger og værelser, som vil presse et i forvejen hårdt presset boligmarked. Der skabes ikke klarhed over reglerne, og myndighederne får ikke de nødvendige værktøjer til at sikre, at lovgivningen overholdes. Det skriver Jannick Nytoft, EjendomDanmark, Katia K. Østergaard, HORESTA og Helene Toxværd, LLO Danmark i et debatindlæg i Politiken.

Læs debatindlægget

Som medlem af EjendomDanmark kan du opnå store besparelser på alt lige fra kontorforsyning og kaffe til serviceydelser som telefoni, energioptimering og snerydning.

Klik her og tilmeld dig - det er gratis og uforpligtende

Læs mere om indkøbsportalen

GI ændrer praksis vedrørende BRL § 19

Københavns huslejenævn har truffet afgørelse om, at forbedringer ikke kunne medtages over vedligeholdelseskontoen i henhold til BRL § 19, stk. 1, uanset at udlejer havde indhentet samtykke fra lejerne. 

GI vil således ikke længere godkende, at udgifter til forbedringer fradrages kontoen for udvendig vedligeholdelse. 

Læs mere

Attraktiv rabataftale på køkken og bad

EjendomDanmark giver dig som medlem nu mulighed for via indkøbsportalen at benytte dig af en attraktiv rabataftale med Kvik A/S, der leverer et bredt udvalg af skabe og bordplader mv. til køkken, bad, bryggers og garderobe. Som medlem kan du få 20 procent i rabat på gældende listepriser. For at benytte aftalen skal du have et CVR-nummer.

Læs mere om aftalen

Generalforsamling – hvordan er det nu lige?

Bliv klogere på de oftest stillede spørgsmål om generalforamlingens afholdelse

Læs vores FAQ (for medlemmer)

Skilt med det!

På medlemmers hjemmesider, brevpapir mv. kan I skilte med, at I er medlem af EjendomDanmark. Dette er ikke mindst vigtigt for administrations-medlemmer, der som et kvalitetsstempel overfor kunder er forpligtet til at fremvise EjendomDanmarks navn og logo på hjemmesiden.

I forbindelse med vores nye navn og logo, vil vi bede jer hente det nye logo og bruge det på jeres hjemmeside.

Hent logo

20% rabat på deltagergebyr til FUTURE:PropTech

EjendomDanmark tager igen i år til FUTURE:PropTech i London den 13.-14. maj. Skal du med? Lige nu er der 20% rabat på deltagergebyret. Udbyttet af FUTURE:PropTech i London har været så positivt, at vi i EjendomDanmark håber på at kunne samle en større dansk delegation til årets event. Innovative løsninger, digital transformation og netværk er nogle af nøgleordene for eventet.

Læs mere om FUTURE:PropTech

Køb billetter til FUTURE:PropTech

Aalborg Boligadministration bidrager til de nye ejendomsvurderinger: ”Det er ret nemt”

Skatteministeriet er i gang med at udarbejde et nyt vurderingssystem, som skal give mere retvisende ejendomsvurderinger i 2021. EjendomDanmark indsamler de markedsdata, der skal danne grundlag for de nye vurderinger.

Aalborg Boligadministration ApS har netop valgt at bidrage med deres markedsdata, og det er ifølge Søren Kalsgaard, IT- og regnskabsansvarlig, ret nemt.

Læs mere

Landsmøde 2019 – sæt kryds i kalenderen

EjendomDanmarks årlige landsmøde vil i år blive holdt torsdag den 25. april i Mogens Dahl Koncertsal, Snorresgade 22, 2300 København S. Sæt allerede nu kryds i kalenderen. Mere information følger i løbet af foråret i Huset Net og Huset.

Indgreb mod moderniseringsregler vil koste pensionskroner og give væksttab

EjendomDanmark advarer mod forhastede indgreb rettet mod udenlandske investeringer i danske udlejningsejendomme. Forslagene vil bremse for moderniseringerne af de danske lejeboliger og koste de danske investorer, hvor pensionskasserne sidder på en meget stor andel, dyrt.

Læs pressemeddelse af 11. januar

Tak for jeres besvarelser!

EjendomDanmark har gennem de seneste måneder gennemført brugerundersøgelser på hjemmesiden www.ejd.dk og via nyhedsbrevet Huset Net. Brugerundersøgelserne er nu afsluttet, og resultaterne bliver en vigtig del af den videre udvikling af både hjemmesiden, medlemsmagasinet og nyhedsbrevet.

Som tak har vi udloddet fire biografture for to personer. Vinderne er fundet ved lodtrækning mellem de indkomne besvarelser og har fået direkte besked.

Se, hvem der er de heldige vindere

Fælles overdragelsesaftale forhindrer faldgruber

For to år siden blev en ny fælles overdragelsesaftale for andelsboliger lanceret, men den er nærmest gået i glemmebogen hos de danske administratorer. Det er ærgerligt, mener EjendomDanmark, da den kan afhjælpe en række faldgruber, der kan ske i forbindelse med salg af andelsboliger.

Læs mere om fordelene ved overdragelsesaftalen

Andelsboliger under pres: Indgreb mod moderniseringsregler vil koste andelshaverne dyrt

Fjerner eller forringer et flertal i Folketinget de nuværende regler om gennemgribende moderniseringer af lejeboliger (§ 5,2 moderniseringer), vil konsekvensen ikke alene være store tab for ejendomsselskaberne og de store pensionskasser. Også størstedelen af de danske andelsboligforeninger vil mærke massive fald i værdien.

Læs pressemeddelelse af 17. januar

Har du husket at levere lejelister til EjendomDanmark?

Er du ejer eller administrator af ejendomme, er det vigtigt, at du når at bidrage til branchens dataindsamling til de nye offentlige vurderinger.

Fordelene ved at indberette er, at branchen får et mere retvisende vurderingssystem, og som indberetter får du blandt andet adgang til statistik i geografisk afgrænsede områder. Data behandles naturligvis anonymiseret.

Vi hjælper dig gerne med at komme i gang!

Læs mere

Få rabat på hårde hvidevarer

EjendomDanmarks indkøbsportal giver nu medlemmerne adgang til sai danmark a/s, som leverer hvidevareservice og hårde hvidevarer til udlejningsejendomme. sai danmark a/s er den foretrukne leverandør for flere af ejendomsbranchens store aktører, og med den nye rabataftale kan flere medlemmer nu få glæde af deres høje serviceniveau og brede sortiment. Det familieejede firma er eksperter i hvidevareservice og har altid egne teknikere. De importerer selv KitchenAid og er grossister i Whirlpool, Hotpoint og Indesit. 

Læs mere om rabataftalen

Nyt køkken?
Hvis du er på udkig efter et nyt køkken, så giver indkøbsportalen også adgang til en rabataftale med KVIK A/S

Familieejede ejendomsvirksomheder står for en stor del af ejendomsinvesteringerne i Danmark

En særskat på generationsskifter i familieejede ejendomsvirksomheder truer udviklingen på ejendomsmarkedet i Danmarks mindre byer og landkommuner. Her står familieejede ejendomsvirksomheder for hele 80 procent af branchens ejendomsinvesteringer.

Læs mere
Læs politisk udspil
Se video
Læs DF-erhvervsordfører Hans Kristian Skibbys debatindlæg på finans.dk

Få op til 10.000 kr. årligt over de næste fire år til din EA-uddannelse

Hvert år kan du som faglært eller ufaglært i beskæftigelse vælge gratis uddannelse for op til 10.000 kr. Beløbet kan bruges til alle akademi- og diplomuddannelser, herunder EjendomDanmarks EA-uddannelse, som er en godkendt uddannelsesretning på Akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning.

Læs mere om, hvordan du kan søge

Domme efterlyses

EjendomDanmark vil meget gerne modtage en kopi af dommene fra de retssager, I fører. Vi refererer de mest interessante domme i Huset Jura i anonymiseret form.

Hvis du sender en dom ind, som bliver refereret i Huset Jura, så kvitterer vi med en flaske rødvin. Du behøver ikke sortere i dine domme, da alle domme er velkomne, og vi skal selvfølgelig nok anonymisere dem. Send dommene til jurist@ejd.dk

Persondata - hvornår skal de slettes?

Vores vejledning om persondata er blevet opdateret med retningslinjer for, hvornår data bør slettes.

Læs mere (for medlemmer)

Vær opmærksom på, at vi løbende opdaterer hjemmesiden med information om nogle af de praktiske overvejelser, som vi ved, I gør jer om persondataforordningen i praksis.

Læs mere (for medlemmer)

Airbnb

Læs foreningens debatindlæg i Berlingske 10. august 2018 "Beskatning på Airbnb løser ikke virkelighedens udfordringer"
Læs foreningens pressemeddelelse af 16. maj 2018: "Forlig om Airbnb kalder på mere liberalisering af boliglejeregler"
Læs foreningens debatindlæg i Børsen den 11. maj 2018 "Airbnb udstiller unfair konkurrence på boligmarkedet"
Læs mere om korttidsudlejning (Airbnb) (for medlemmer)
Læs foreningens debatindlæg i Berlingske Business 9. januar 2018 "Airbnb- og boligudlejning bør ske på lige vilkår"

Indberetningsportal: Fortroligt, sikkert og nemt

Det skal være så let som muligt at indberette data til de nye ejendomsvurderinger. Derfor har branchen fået udviklet en ny indberetningsportal med fokus på brugervenlighed, hvor markedets aktører sikkert kan indberette deres data.

Læs mere om indberetningsportalen

EjendomDanmarks interaktive medlemsservice

EjendomDanmark tilbyder en interaktiv webrapport for tomgang. Webrapporten udkommer hvert kvartal.

Læs mere om den interaktive webrapport

Nyt fra pressen

Alle medlemmer af EjendomDanmark kan tilmelde sig servicen Nyt fra pressen.

Læs dagens Nyt fra pressen

Modtag alle hverdage et kort resumé af de artikler, der er relevante for ejendomsmarkedet fra de største aviser.

Tilmeld dig