/ Ejendomsadministrator / Akademiker i ejendomsbranchen

Akademiker i ejendomsbranchen

Der er brug for flere hænder i ejendomsbranchen, og mange akademikere har faktisk de nødvendige kompetencer. Her på siden kan du læse mere om, hvordan man som akademiker kan sparke døren op til en attraktiv branche i vækst.

Vores hjem og arbejdspladser er rammen om vores liv. Men der er brug for stærke kompetencer til at sørge for, at de rammer drives optimalt for både lejere og udlejere. 

Hvis du har mod på at træde ind i en branche, der i disse år gennemlever en spændende udvikling, så kan ejendomsadministration være et oplagt vej for dig, der kommer med en akademisk baggrund. 

Koblingen mellem mine tidligere job og ejendomsadministration er måske ikke åbenlys for alle. Men hver dag kan jeg drage nytte af min erfaring. Arbejdet med frivillige er på mange måder det samme, uanset om det er en bestyrelse i en andelsforening på Vesterbro eller i en landsby i Mozambique

Else Djørup

Akademiker i ejendomsbranchen

De kommende år er der brug for endnu flere hænder i branchen, så der er gode muligheder for at åbne døre – særligt for akademikere. Her på siden kan du læse gode råd til akademikere.

Gode råd til akademikere

Det er en rigtig god idé at tage kontakt til forskellige virksomheder, der måske kan se fordelene i at ansætte en anden type medarbejder. Du kan også tage faget “Indledende Ejendomsadministration”, der er det første fag på EjendomDanmarks EA-uddannelse. 

Hvis du er ledig, kan du altid få hjælp på dit jobcenter. 

At arbejde som ejendomsadministrator handler om menneskerne i bygningerne. Derfor skal du have lyst til at have et udadvendt job med kontakt med mange mennesker. Mange akademikere er dygtige til hurtigt at sætte sig ind i nyt stof.

Her kan du se nogle af de kompetencer, der kan være relevante at fremhæve – men du behøver absolut ikke kunne det hele:

  • Du er servicemindet og kundekontakt – og du kan kommunikere i øjenhøjde
  • Du har erfaring med lettere sagsbehandling
  • Du har flair for tal/talforståelse
  • Du har erfaring eller uddannelse inden for forvaltning
  • Du har lyst til at udfylde rollen som koordinator og tovholder
  • Du har kendskab til juridisk metode/tankegang 

Mange ejendomsadministratorer kommer med en anden uddannelsesbaggrund. Men det betyder ikke, at der ikke er masser af rum til akademikere. 

Derfor er det oplagt at søge ind i ejendomsadministration, hvis du har en administrativ baggrund inden for fx offentlig forvaltning, sagsbehandling, jura, økonomi. Det kan også være, at du har praktisk erfaring fra en styrelse, bank eller inden for forsikring – særligt erfaring med koordinering, service og/eller kommunikation vil være et plus. 

Det kan også, at du har en en kandidat med byggeteknisk viden og et administrativt gen.

Det vigtige er, at du kan fortælle virksomhederne, hvordan dine mange kompetencer som akademiker kan løse deres behov. 

Styrk dine kompetencer med efteruddannelse

Branchens foretrukne uddannelse

EjendomDanmarks EA-uddannelse giver dig de nødvendige kompetencer til at træde ind i ejendomsbranchen. Du kan altid begynde med de indledende fag.

Se mere om uddannelsen her