Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Nyt værktøj: Beregn, hvor meget din andelsbolig risikerer at falde i værdi

Andelshaverne risikerer at blive ramt økonomisk af et indgreb i den meget omtalte § 5,2. Det skyldes, at deres ejendomme vil falde i værdi, hvis udlejningsejendomme gør det. Ny digital beregner fra EjendomDanmark illustrerer, hvor meget faldet kan være for de enkelte andelshavere.

Bor man i andelsbolig, kan ens bolig falde markant i værdi, hvis der – som varslet fra flere politikere – kommer et indgreb i boligreguleringsloven § 5, stk. 2. Men andelsboliger og særligt finansieringen af dem er kompleks, og der er mange faktorer, der varierer fra forening til forening. Derfor har EjendomDanmark udviklet et værktøj, der gør det muligt for andelshavere at få et estimat af, hvor stort et tab de vil få i deres egen bolig, hvis der kommer et indgreb.

Beregningen af potentielle tab kræver blot, at andelshaveren indtaster sin egen boligstørrelse, samt tre standardnøgletal, der kan findes i foreningens årsregnskab.

Blandt interesseorganisationens medlemmer er der mange administrationsvirksomheder, der blandt andet arbejder med at understøtte og rådgive andelsboligforeninger og deres bestyrelser i den daglige og langsigtede drift.

Fakta: Derfor falder en andelsbolig i værdi

Hvis en andelsboligforening benytter valuarvurdering, siger loven, at ejendommen skal ansættes til den kontante handelsværdi som udlejningsejendom. Bliver der ændret på mulighederne for at gennemføre gennemgribende moderniseringer af lejeboliger, vil det forringe udlejningsejendommenes værdi – og dermed også de ejendomme, der er ejet af andelsboligforeninger.

Prøv beregneren

 

Kom på kursus

 

Naboskader ved byggeri - hvordan sikrer du dig?
Tirsdag den 12. november i København

Grundkursus: Lejeret I og II
Torsdag den 14. november i Aarhus

Erhvervslejekontrakter i praksis
Mandag den 2. december i Aarhus
Fredag den 27. december i København

Gennemgribende forbedrede boliglejemål og BRL § 5, stk. 2
Tirsdag den 10. december i København

Nyhedskursus: Bolig- og erhvervslejeret
Mandag den 16. december i København
Onsdag den 18. december i Aarhus

Lejeretlig due diligence
Mandag den 30. december i København