/ Debatsalon: Hvordan kommer vi i mål med energibesparelserne?

Debatsalon: Hvordan kommer vi i mål med energibesparelserne?

Kom og deltag i debatsalon, når Energispring og EjendomDanmark onsdag den 17. august inviterer til debat om, hvordan vi kommer fra påviste energisparepotentialer til flere faktiske besparelser.

Analyse efter analyse viser, at der er et stort energisparepotentiale i de danske bygninger, og at indfrielsen af dette potentiale er afgørende for den grønne omstilling. Men erfaringer viser, at det går langsomt med at indfri potentialet.

Derfor må vi spørge os selv: Hvorfor? Hvordan kommer vi fra de påviste energisparepotentialer til flere faktiske besparelser? For at svare på det spørgsmål samler Energispring og EjendomDanmark myndigheder, forsyningssektoren, ejere, lejere, organisationer og politikere.

Dagens program

På dagen kigger vi på konkrete eksempler og barrierer for sammen at diskutere og blive klogere på, hvad der reelt skal til for at indfri det grønne bygningspotentiale. Vi sætter spot på tre forskellige temaer, nemlig data, brugerne og beboerne og til sidst den offentlige sektors rolle.

Dagen indledes ved, at Energistyrelsen sætter rammerne og fortæller ganske kort om hvad, der er på vej af regler og tiltag på området.

Til at fortælle om konkrete erfaringer med data har vi bl.a. inviteret Hans Andersen fra Deas og Christian Hauser fra Bygningsstyrelsen fortælle om arbejdet og de konkrete udfordringer med energistyring, og du kan også høre Gorm Elikofer fra Hofor, Maria Rizzo fra Tekniq Arbejdsgiverne og Pia Rasmussen fra Videnscenteret for energibesparelser tale om udfordringerne med at skabe bedre adgang til brugbare bygnings- og forbrugsdata.

Til at tale om brugerne og beboernes rolle har vi bl.a. inviteret Louise Lykke Tox fra Kirkbi, og vi har sammensat et panel bestående af Johnny Rieck fra Boligexperten, Jan Hansen fra ABF, Morten Andersen fra Arup & Hvidt og Ulla Jensen fra KIRKBI til at diskutere de konkrete udfordringer på dette felt.

Til at kaste lys på det offentlige rolles i omstillingen har vi bl.a. inviteret Anders Lyngtorp fra Københavns Ejendomme, ligesom en række politikere vil debattere emnet nøjere.

Arrangementet foregår hos Grundejernes Investeringsfond i hjertet af København.

Se det nærmere program lige her

Det sker